Hlavní obsah

Zdrcující zvěst. Zázraky se nedějí, Schumiho už veřejnost neuvidí, tvrdí rodinný přítel

Ženeva

Období naděje a optimismu střídají špatné zprávy. A poslední zvěst o zdravotním stavu Michaela Schumachera, legendárního pilota formule 1, je přímo zdrcující. „Michael se už na veřejnosti neobjeví, zázraky se totiž nedějí,“ uvedl jeden z přátel Schumiho rodiny Gerd Krämer pro web itechpost.com. Šampión v prosinci 2013 během lyžování spadl hlavou na kámen a poté strávil 159 dní v umělém spánku. Nyní je v domácí péči.

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher na snímku z roku 2012.

Článek

Euforii rychle střídá beznaděj. Vždyť v půlce srpna Schumacherův přítel Luca di Montezemolo tvrdil, že 47letý Schumi příznivě reaguje na léčbu a má šanci se zotavit.

Slova bývalého šéfa Ferrari nyní přebila zdrcující prognóza.

„Jeho zdravotní stav se nezlepšuje. Michael nemůže chodit ani komunikovat. Sice vnímá okolí, ale prakticky nemůže reagovat. Jeho uzdravení je pravděpodobně vyloučeno," prohlásil Gerd Krämer.

Bývalý šéf marketingu automobilky Mercedes byl jedním z prvních Schumacherových sponzorů. Zůstal rodinným přítelem, takže nejspíš ví, o čem mluví.

Perspektiva vůbec není dobrá

„Dostává se do stále těžší situace, perspektiva vůbec není dobrá. Musel by se stát skutečný zázrak, aby se Michael zotavil natolik, že by se mohl objevit na veřejnosti. Je pod maximální ochranou členů rodiny, kteří dobře vědí, co dělají," líčí Krämer.

Jeho slova jsou o to hrozivější, že se jedná o jeden z nejkonkrétnějších popisů aktuálního stavu sedminásobného mistra světa.

O Schumachera se nyní v domácí péči stará manželka Corinna s lékařským týmem. Zdravotní stav pacienta, který prodělal dvě operace mozku, rodina tají.

Reklama

Související témata: