Hlavní obsah

Hülkenberg po sezóně F1 odejde z Force India do Renaultu

Berlín

Pilot formule 1 Nico Hülkenberg bude podle německých médií od příští sezony závodit za Renault. Devětadvacetiletý jezdec, který po třech sezónách opustí Force India, podepíše s francouzským týmem smlouvu na tři roky. Kontrakt mu podle agentury SID vynese celkem 18 miliónů eur (486 miliónů korun).

Foto: Toru Hanai, Reuters

Nico Hülkenberg při GP Japonska v Suzuce.

Článek

Hülkenberg se ještě musí vyvázat ve Force India ze smlouvy, kterou má i na příští sezonu. Devátý jezdec průběžného pořadí mistrovství světa závodí v F1 sedmým rokem. Vystřídal barvy Williamsu, Force India, Sauberu a předloni se vrátil do indické stáje. Za sebou má 111 Velkých cen, jeho maximem je čtvrté místo.

Ve Force India by Hülkenberga mohl nahradit jednadvacetiletý krajan Pascal Wehrlein z Manoru. Renault stál také o Hülkenbergova současného kolegu Sergia Péreze, mexický pilot však nedávno oznámil, že zůstává v indickém týmu.

Renault se podle spekulací chystá vyměnit celou jezdeckou sestavu, kterou tvoří Dán Kevin Magnussen a Angličan Jolyon Palmer. Na pozici závodního pilota by mohl přejít testovací jezdec Francouz Esteban Ocon.

Reklama

Související témata: