Hlavní obsah

Bůh věděl, co dělá. Zastavil Massu před boxy a dopřál mu dojemné loučení v slzách

Sao Paulo

Hotová brazilská telenovela. Bitva o titul mistra světa formule 1 šla v tu chvíli stranou. Pěšky do boxů kráčel dojatý muž s národní vlajkou na zádech, k němuž se posléze připojila manželka se synem. Tak se brazilský pilot Felipe Massa dojemně loučil s poslední domácí Velkou cenou svojí kariéry. Potlesku vstoje se jezdci Williamsu dostalo od diváků i zástupců konkurenčních týmů.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Felipe Massa se loučí se svou Brazílií...

Článek
Fotogalerie

Deštivou Velkou cenu Brazílie vozů vyhrál Brit Lewis Hamilton před týmovým kolegou ze stáje Mercedes Nicem Rosbergem z Německa a o mistru světa tak rozhodne až poslední závod v Abú Zabí.

Domácí příznivci měli jiného hrdinu. U boxové uličky havaroval ve svém posledním závodu kariéry na domácí půdě Brazilec Felipe Massa. Odešel z trati s brazilskou vlajkou kolem ramen, dočkal se potlesku mechaniků a v jeho očích se zaleskly slzy.

Ztratil kontrolu nad svým autem a vypadl. Fanoušci ho však přesto vytleskali, a protože na trať vyjel safety car, pěší návrat do boxů si mohl pořádně užít. Kráčel s brazilskou vlajkou a dostalo se mu „standing ovation" ze všech stran.

Massa pak padl do náruče manželky Raffaele, do objetí se přidal i syn Felipinho a zkušenému pilotovi vytryskly slzy.

Zatleskali mi během práce, žasnul

„Ani vám nedokážu popsat pocity, které jsem prožíval. Bůh nejspíš věděl, co dělá a zastavil mě na místě, kde jsem mohl zažít takové emotivní okamžiky. Ať už před těmito lidmi, nebo před celým padokem," zajíkal se dojatý Massa.

„Mechanici a další lidé měli uprostřed závodu svou práci, přesto vyšli před své boxy a zatleskali mi. A to dokonce i týmy, pro které jsem vůbec nepracoval. Fakt úžasný pocit. Všem musím vyslovit velké díky. Jsem velmi hrdý na to, čeho jsem dosáhl. Ale nikdy jsem neočekával něco takového," vyznal se Massa.

Stane se letošním mistrem světa Nico Rosberg, nebo Lewis Hamilton?
Nico Rosberg
68,7 %
Lewis Hamilton
31,3 %
Celkem hlasovalo 6852 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint probíhá
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články