Hlavní obsah

Button se loučí s formulí 1 a chce zlato z triatlonu

Praha

Poslední závod ve formuli 1 čeká o víkendu v Abú Zabí britského pilota Jensona Buttona. Světový šampión z roku 2009 již před časem oznámil, že si dá na rok pauzu. A i když by měl v týmu McLarenu zůstat jako ambasador a poradce, málokdo věří tomu, že se k závodění ještě vrátí.

Foto: Profimedia.cz

Jenson Button

Článek

Jenson Button se ve světě formule 1 pohybuje již sedmnáct let. Během té doby vyhrál patnáct velkých cen a jeden titul světového šampióna. Není vůbec divu, že si šestatřicetiletý jezdec chce po tak dlouhé době od kolotoče F1 odpočinout. Lenošit ale v pravém slova smyslu rozhodně nehodlá. Plánů má víc než dost.

„Formule 1 je vrcholem motorsportu. Dosáhl jsem toho hodně. Myslím, že můžu být spokojený. Mohu se zase posunout dál a závodit jen pro zábavu. Existuje tolik věcí, které bych chtěl zvládnout,“ prohlásil na webu Motorsport.com Button, kterého by lákal závod na 1000 km v Suzuce ve třídě Super GT, rallyecross v Americe, či slavná čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans. A ještě jeden sen si nesplnil. Jeho velkou zálibou je triatlon a v něm by rád získal titul mistra světa ve své věkové kategorii.

Tak uvidíme, co všechno nakonec Button stihne a zda ještě někdy do monopostu F1 usedne. S blížící se Velkou cenou v Abú Zabí totiž stále více naznačuje, že už se nevrátí. „Na tento víkend se opravdu moc těším. Bude zvláštní, pro mě velmi emotivní. V Abú Zabí pojedu s tím, že je to můj úplně poslední závod," uzavřel pilot McLarenu.

Reklama

Související témata: