Hlavní obsah

Z kalendáře formule 1 na příští rok vypadla Velká cena Německa

Abú Zabí

V kalendáři mistrovství světa formule 1 bude příští rok chybět Velká cena Německa. Vedení Hockenheimringu se nedohodlo na finančních podmínkách s šéfem seriálu Berniem Ecclestonem a Grand Prix plánovaná na 30. července z programu vypadne. Oproti letošku se v roce 2017 pojede o jednu Velkou cenu méně, šampionát bude mít 20 zastávek.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Německý pilot formule 1 Sebastian Vettel.

Článek

Grand Prix Německa figurovala v září zveřejněném předběžném kalendáři na příští rok s hvězdičkou značící, že konání závodu ještě není definitivní. Na rozdíl od dalších dvou ohrožených Velkých cen Kanady a Brazílie Hockenheim ze seriálu skutečně vypadl, což by měla 30. listopadu potvrdit světová rada Mezinárodní automobilové federace (FIA).

"Nedostali jsme nabídku, v níž by byla pokryta všechna ekonomická rizika, což byla vždy naše podmínka pro případné pořádání závodu," uvedl dnes obchodní ředitel Hockenheimringu Georg Seiler.

Vedení okruhu má s Ecclestonem smlouvu, jež vyprší v roce 2018 a s největší pravděpodobností nebude prodloužena. Šéf F1 totiž odmítá organizátorům finančně vypomáhat. "Už nemůžeme závod v Německu subvencovat, když totéž neděláme ani u jiných závodů v Evropě," uvedl.

V Německu se do letoška jelo 76 Velkých cen F1, v posledních letech se o pořadatelství každoročně střídaly Nürburgring a Hockenheim. Grand Prix Německa v kalendáři chyběla už loni kvůli ekonomickým problémům Nürburgringu, letos se jela na Hockenheimringu možná na dlouho naposledy.

Reklama

Související témata: