Hlavní obsah

Mega party v poušti! Rosberg je po Hillovi druhým mistrovským synem po svém otci

Abú Zabí

Mistrovský seriál formule 1 má nového šampióna. Světová média se předhánějí v komentářích. „Anóóó, Nico Rosberg je mistrem světa! V závěrečném závodu v Abú Zabí obsadil druhé místo a získal první titul. Nyní může následovat mega party v poušti. Rosberg detronizoval svého týmového kolegu Lewise Hamiltona, který v konečném hodnocení zaostal o pět bodů,“ blahořečí svého hrdinu německý Bild.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Nico Rosberg slaví titul se svou matkou (vpravo) a ženou (vlevo).

Článek
Fotogalerie

Stejné pořadí v cíli závodu bylo mezi jezdci stáje Mercedes už počtvrté za sebou. A to naplnilo Rosbergův scénář.

„Němcovi stačilo na titul druhé místo a stal se šampiónem stejně jako jeho otec v roce 1982. Po Damonovi Hillovi je druhým mistrovským synem po svém otci," poukazuje italská La Gazzetta dello Sport.

„Rorsberg je třetím německým mistrem světa F1 po Michaelu Schumacherovi a Sebastianovi Vettelovi," hlásí Die Welt. „Nico je 33. mistrem světa v historii F1. Němec si splnil sen, když vyrovnal počin svého otce Kekeho. Ten získal titul v roce 1982 v barvách Williamsu. Nico se také stal prvním německým šampiónem s Mercedesem," přidává se španělská Marca.

„Taktika Lewise Hamiltona se nevyplatila, týmový kolega z Mercedesu opožděně potřásl šampiónovi rukou," poznamenává britský Sky Sports. „Rosberg musel přežít strašidelná finálová kola, když Hamilton ignoroval nařízení vedení týmu a pokusil se ohrozit Rosberga prostřednictvím monopostů za ním," souhlasí The Guardian.

Reklama

Související témata: