Hlavní obsah

Anarchie u Mercedesu. Ohrozil Hamilton svůj pohádkový plat?

Praha

O titulu ve formuli 1 je rozhodnuto, ale emoce ještě neutichly. Alespoň u Stříbrných šípů. Lewis Hamilton při nedělní Velké ceně v Abú Zabí neuposlechl příkazu týmu a ubral plyn, čímž namíchl generalitu Mercedesu. Jeho týmový kolega Nico Rosberg totiž potřeboval stůj co stůj uhájit pozici na stupních vítězů před dotírající dvojicí Vettel, Verstappen.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Ve chvíli, kdy na druhého Nika Rosberga dotírali třetí Sebastian Vettel a Max Verstappen, lídr závodu Lewis Hamilton záměrně zpomalil.

Článek

Na Rosberga totiž doráželi Sebastian Vettel ze stáje Ferrari a Max Verstappen z Red Bullu. To byl důvod, proč šéfové Mercedesu chtěli, aby Hamilton přidal a jeho týmový kolega případně neztratil, což by nahrálo dvojici za nimi.

„Ztrácím šanci na mistra světa, takže mi nevadí, jestli nevyhraji závod," měla znít odpověď kokpitu lídra závodu.

Neposlušnost? „Je to velmi jednoduché, anarchie nefunguje v žádném týmu a společnosti," řekl pro server planetf1.com Toto Wolff, šéf stáje. „Podkopávání struktury na veřejnosti znamená, že jste více než tým," dodal boss týmu, který se snažil na věc podívat dvěma pohledy. Šéf versus závodník. Přesto řekl, že takové jednání není akceptovatelné.

Až se šéf vyspí, vyřkne verdikt

Je po sezóně, ale Hamilton nemůže být úplně v klidu. Může přijít políček. Jaký? „Je to o nalezení řešení pro budoucnost, protože byl nastaven precedens. Nechte mě vyspat přes noc a já přijdu s řešením," vzkázal Wolff a řekl, že vše je možné. Odpověď, která skýtá prakticky všechna řešení. Přes pokárání, finanční sankce až odchod z týmu.

Hamiltonův astronomický kontrakt na 30 miliónů liber končí v roce 2018. Přijít o takovou výplatu kvůli anarchii by ho mohlo mrzet.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace