Hlavní obsah

Hamilton vzkazuje Rosbergovi: Titul si beru příští rok zpátky

Praha

Sezóna formule 1 skončila a jezdci týmu Mercedes tráví volné dny po svém. Zatímco nový mistr světa Nico Rosberg slaví, jeho stájový kolega Lewis Hamilton už střádá plány na příští rok. Titul světového šampióna si hodlá vzít zpět.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Lewis Hamilton nevěší po neúspěšné obhajobě hlavu. Příští rok chce titul zpět.

Článek

„Letos se mi lepila smůla na paty. Nikovi gratuluji, protože udělal vše, co udělat měl. On za nic nemůže, měl prostě spolehlivější auto,“ uvedl pro web The Sun Lewis Hamilton. „Nico se teď v několika následujících dnech bude cítit úžasně a určitě bude oslavovat. Užij si to,“ vzkázal novému mistru světa jednatřicetiletý Brit.

„Být mistrem světa je skvělý pocit, ale těšit se z něj můžete jen do doby, než o něj přijdete. A já budu v zimě tvrdě dřít, abych si titul vzal hned příští sezónu zpátky,“ prohlásil trojnásobný světový šampión Hamilton.

Ten za své chování při nedělní Velké ceně v Abú Zabí schytal vlnu kritiky. Schválně jel pomalu, aby některý z pilotů předjel Nika Rosberga. Kdyby se to totiž dvěma závodníkům povedlo, mohl se z titulu radovat on sám. Jenže nikdo ho nevyslyšel, Rosberga nepředjel a naopak všichni jeho taktiku odsoudili.

„Před startem jsem ještě přesně nevěděl, jak k závodu přistoupím. Dostal jsem se do vedení. Nebyl to ale takový ten závod, kdy si jedu svoje tempo a nemusím řešit, co se děje za mnou. Chtěl jsem si jen pomoci,“ obhajoval svou strategii Hamilton. Nikovi jsem neublížil, týmu jsem nezpůsobil žádný problém a všichni mohou být rádi za naše první a druhé místo,“ uzavřel jezdec Mercedesu.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint