Hlavní obsah

Herec, nebo manažer? Rosberg přemýšlí, co teď bude dělat

Praha

Když před čtrnácti dny úřadující mistr světa ve formuli 1 Nico Rosberg ukončil kariéru, šokoval tou zprávou celý svět. Ačkoli to nejdříve vypadalo, že už ho závodní kolotoč neláká, nyní si začíná pohrávat s myšlenkou návratu, a to jako manažer jezdců.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Nico Rosberg

Článek

„Od příštího roku budu uvažovat o návratu do závodního světa,“ slíbil Nico Rosberg ve francouzských novinách Le Figaro. „Rád bych u závodění nějakým způsobem zůstal. Ne už ale jako jezdec. Když mi tento adrenalin bude chybět, můžu si zajezdit s kamarády,“ prohlásil jednatřicetiletý Němec.

„Asi by bylo nejlepší, kdybych se stal manažerem nějakého mladého pilota. Mohl bych tak závody prožít i z té druhé strany,“ uvedl dále rodák z Wiesbadenu. Pokud by se jím opravdu stal, následoval by tak svého otce Kekeho, mistra světa z roku 1982. Ten se po ukončení kariéry stal manažerem. Pod jeho křídla patřil i Fin Mika Häkkinen, dvojnásobný světový šampión.

Jestli ale svému slibu Nico Rosberg dostojí, je velkou otázkou, neboť aktivit, kterým by se chtěl věnovat, je mnohem více. Před pár dny ho například lákala dráha herecká. „Budu hledat adrenalin v dalších projektech. Mluvil jsem o filmu, to byl ale spíš vtip,“ přiznal Rosberg, „Zajímá mě také charitativní činnost. Moje žena je architektka a i zde uvažujeme o nějakých projektech,“ dodal.

Čemu se tedy bude nakonec věnovat, ukáže čas. Teď si chce však odpočinout a užít si volné chvíle s manželkou a dcerkou. „Pojedeme na Ibizu, budeme tam mít vánoční stromeček a k večeři si dáme krocana,“ prozradil Rosberg.

Reklama