Hlavní obsah

Bottas: Potřebuji jen správný stroj, pak budu vyhrávat

Spekuluje se o něm jako o nejpravděpodobnější náhradě za Nicka Rosberga. Pilot Williamsu Valtteri Bottas by se přesunu do mistrovského týmu nebránil. „Nemám o sobě žádné pochybnosti. Vím, že jsem schopný vyhrávat závody,“ prohlásil na stránkách webu Autosport.com sedmadvacetiletý Fin, který během svého čtyřletého působení ve formuli 1 vystoupal devětkrát na stupně vítězů.

Foto: Profimedia.cz

Finský pilot formule 1 Valtteri Bottas.

Článek

Ani jednou však ještě nezvítězil, a to by rád v příští sezóně napravil.

„Potřebuji jen správný stroj. Doufám, že se ho v budoucnosti dočkám. A že to bude spíš dříve než později. Jsem si totiž jistý, že pokud budu mít auto, které patří k nejlepším třem na okruhu, mohu vyhrávat,“ uvedl Bottas, který by se jednou také rád stal mistrem světa.

Stejně jako většina pilotů, i rodák z Nastoly začal svou kariéru na motokárách, a to v šesti letech. Na začátku roku 2010 se stal testovacím jezdcem Williamsu a o tři roky později poprvé okusil závod formule 1. Při svém debutu ve Velké ceně Austrálie dojel na čtrnáctém místě.

Na to, jestli usedne do monopostu Mercedesu a jestli se mu konečně povede vyhrát první Velkou cenu, si však budeme muset ještě chvíli počkat. Williams totiž uvedl, že Bottase pustí jen v případě, pokud za něj sežene jiného zkušeného jezdce.

Reklama

Související témata: