Hlavní obsah

Silverstone uvažuje o vypovězení smlouvy na závody formule 1

Londýn

Dlouhodobá budoucnost formule 1 na okruhu v Silverstonu je v ohrožení. Britské závodiště má sice na pořádání závodů v královské motoristické disciplíně smlouvu až do roku 2026, majitelé okruhu z British Racing Drivers' Clubu (BRDC) ale uvažují o tom, že z ekonomických důvodů aktivují klauzuli o předčasném ukončení smlouvy po sezoně 2019.

Foto: Tomáš Richtr

Ilustrační foto.

Článek

Zástupci BRDC se obávají, že je dlouhodobé pořádání Velké ceny F1 může zruinovat, pokud závod nebude vydělávat. Důvodem obav jsou i o pět procent ročně rostoucí zalistovací poplatky.

"Rada zvažuje, zda má před britskou Grand Prix 2017 ohlásit, jak je stanoveno v podmínkách, náš úmysl uplatnit klauzuli o ukončení smlouvy na konci roku 2019," informoval předseda BRDC John Grant členy.

Rozhodnutí musí padnout do poloviny letošního roku. Grant nicméně doufá, že se závody formule 1 v Silverstonu, které loni navštívilo 139 000 fanoušků, podaří zachovat.

Britská média vnímají Grantův dopis i jako pokus zapůsobit na nového majitele F1 Liberty Media, který by měl dokončit převzetí šampionátu během prvního čtvrtletí letošního roku. Pak by bylo možné vyjednat se společností kompromisní smlouvu s upravenými podmínkami.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články