Hlavní obsah

Bottas je ve vysněném Mercedesu. Věří, že vyjde i s Hamiltonem

Přestupem do Mercedesu si splnil sen. Valtteri Bottas se v pondělí stal jezdcem mistrovského týmu a doufá, že v novém monopostu již brzy vyhraje svou první Velkou cenu formule 1. "Na pódiu jsem byl už devětkrát, ale výhra mi stále schází takže se to pokusím co nejdříve napravit," konstatoval nový týmový parťák Lewise Hamiltona.

Foto: © Aly Song / Reuters, Reuters

Finský pilot Valtteri Bottas.

Článek

„Bude to má největší sezóna ve formuli 1,“ prohlásil sedmadvacetiletý Fin na webu Motorsport.com poté, co ho stáj Mercedes oficiálně potvrdila jako svého nového jezdce. „S Williamsem jsem stál devětkrát na pódiu, stále mi ale chybí vítězství. Takže to budu chtít co nejdříve napravit,“ přiznal.

Jeho týmovým kolegou bude Lewis Hamilton, se kterým není zcela jednoduché vyjít. Bottas však věří, že s dvaatřicetiletým Britem najde společnou řeč. „Myslím, že s Lewisem budeme velmi silnou dvojicí. Respektuji ho jako závodníka i jako člověka. Jsem si jistý, že budeme spolupracovat jako tým. Budeme vyrovnaní a navzájem se budeme tlačit dopředu. Oba jsme zkušení, oba pojedeme naplno a uvidíme,“ řekl dále Bottas, který je už natěšený, až u Mercedesu začne pracovat.

„Už se nemůžu dočkat, až skutečně nastoupím do práce. Máme ještě dostatek času, abychom všechno utřídili. Budu pracovat tak tvrdě, jak to jen bude třeba, abych z auta dostal maximum. Mým cílem je hned v prvním závodě získat co nejvíce bodů,“ uzavřel Bottas.

První Velká cena je na programu v neděli 26. března v Austrálii.

Reklama

Související témata: