Hlavní obsah

Hamilton vyhlásil na Instagramu soutěž. Čeho se týká?

Britský pilot Mercedesu Lewis Hamilton přišel s netradičním návrhem. Na svém profilu na Instagramu vyzval fanoušky, aby mu navrhli helmu pro nadcházející sezónu. Vítěz se pak osobně s trojnásobným mistrem světa setká a také získá věrnou repliku navržené přilby.

Foto: Profimedia.cz

Pilot Mercedesu Lewis Hamilton.

Článek

Dvaatřicetiletý Hamilton vyhlásil soutěž na sociální síti instagram, kde ho sleduje 3,7 miliónu příznivců. "Hledám něco nového, co vylepší stávající design s červenou barvou. Vyberu návrh, který mi přijde nejvíc stylový, inspirující a zaujme na první pohled," napsal světový šampion z let 2008, 2014 a 2015.

Podle pravidel formule 1 musí mít piloti kvůli snadnému rozlišení po celou sezónu stejnou helmu, výjimku dostanou pouze na jeden závod v ročníku. Hamilton během působení v McLarenu jezdil se žlutou přilbou na počest zesnulého trojnásobného mistra světa Ayrtona Senny, po přestupu do Mercedesu sáhl ke změně.

Příští ročník formule 1 odstartuje koncem března v Austrálii. Mercedes by měl nový vůz pro nadcházející šampionát představit 23. února v Silverstonu.

Reklama

Související témata: