Hlavní obsah

Hamilton vybírá design přilby. Buldoci, tlapky, Ali nebo Trump?

Praha

Buldok, Muhammad Ali nebo nejrůznější vyobrazení britské vlajky. Takové jsou motivy na helmách, které vytvořili fanoušci po výzvě Lewise Hamiltona, aby mu navrhli design jeho nové přilby. Trojnásobný mistr světa je doslova zavalen velkým množstvím obrázků a jednoduché rozhodování mít teda rozhodně nebude.

Foto: Sport.cz

Buldok. Pes, kterého Lewis Hamilton miluje, je častým motivem na přilbách od fanoušků.

Článek
Fotogalerie

Výzva Lewise Hamiltona, aby mu fanoušci navrhli design jeho nové helmy, se setkala s velkým ohlasem. Na sociálních sítích se objevují stále nové a nové obrázky, a to od srandovních až po opravdu velice zajímavé nákresy.

Jedním z nejčastějších motivů, které fanoušci ztvárnili, je buldoček. Rasa, kterou má britský pilot rád. Jeho dva psí miláčci Coco a Roscoe mu často dělají společnost i během závodního víkendu.

Hodněkrát se v návrzích objevují i další zástupci ze živočišné říše, od hmyzu, přes ptactvo až po šelmy.

Kromě samotného jezdce fanoušci na helmu nakreslili i další známé osobnosti - bývalého jezdce F1 Ayrtona Sennu, legendárního boxera Muhammada Aliho, nebo amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Trojnásobný mistr světa se rád nejrůznějšími designy chlubil již v minulosti. Tehdy však byla ještě možnost mít na každý závod jinak pomalovanou helmu. Od roku 2015 musí mít jezdci přilbu se stejným zabarvením po celý rok, aby je fanoušci lépe identifikovali. Výjimku dostanou pouze na jeden závod v ročníku.

Tak třeba v roce 2014, kdy chodil ještě se zpěvačkou Nicole Scherzingerovou, si na zadní část nechal namalovat karikaturu, jak spolu jedou v kabrioletu. Nebo zaujal vyobrazením slavných zpěváků Boba Marleyho či Michaela Jacksona přes celou horní část.

Své výtvory mohou fanoušci posílat do 6. února do 12 hodin. Vítěz se pak osobně setká s Lewisem Hamiltonem a dostane od něj podepsanou repliku navržené helmy.

Reklama