Hlavní obsah

Lyže, kolo, činky. Piloti formule 1 nabírají fyzičku na novou sezónu

Praha

Start nového ročníku formule 1 se nezadržitelně blíží. V neděli 26. března se pojede Velká cena Austrálie a jezdci se poprvé před fanoušky představí s novými a hlavně rychlejšími vozy. Ty by pro piloty měly být náročnější hlavně na řízení, a tak teď všichni poctivě makají na své fyzičce.

Foto: Sport.cz

Jezdec formule 1 Daniel Ricciardo se připravuje na novu sezónu.

Článek

Asi největší radost z mnohem těžší zimní fyzické přípravy na novou sezónu měl pilot Red Bullu Daniel Ricciardo. Sedmadvacetiletý Australan se již před časem svěřil, že se na tréninky těší. „Jedeme teď hodně silové tréninky a ty mě baví. Dříve jsme se připravovali tak, abychom si udrželi nízkou váhu, prostě nic intenzivního. To mi přišlo trochu nudné. Teď však můžeme v přípravě mnohem více makat a dovolit si nabrat nějaký ten sval,“ pochvaloval si na stránkách Motorsport.com Ricciardo.

 

Really don't like when Ray laughs at me

Fotka zveřejněná uživatelem Daniel Ricciardo (@danielricciardo),Úno 3, 2017 v 2:06 PST

Tvrdě na sobě maká i jeho stájový kolega Max Verstappen. Devatenáctiletý talent prý dře až do vyčerpání. „Max je každý večer úplně hotový a jenom sedí na pohovce,“ prozradil Verstappenův otec Jos, bývalý pilot formule 1.

 

Another week of working hard #keeppushing

Video zveřejněné uživatelem Max Verstappen (@maxverstappen1),Led 17, 2017 v 7:13 PST

A nezahálejí ani ostatní. Další mladíček, dvacetiletý Esteban Ocon kromě posilovny trénuje i na lyžích. „Jsou to hodně, hodně dlouhé dny. Začínám v devět ráno, končím v devět večer. Musím nabrat svaly, musím přibrat. Řízení auta bude náročnější, takže to je potřeba,“ řekl webu Motorsport francouzský závodník.

Činky vyměnil za lyže i dvaadvacetiletý Španěl Carlos Sainz. „Na Silvestra jsem nemohl slavit jako v předchozích letech. Musel jsem být připraven na trénink. Takové oběti čas od času prostě musíte udělat,“ prohlásil se smíchem pilot stáje Toro Rosso na téma fyzická příprava.

 

⛷⛷#ski #austria

Fotka zveřejněná uživatelem Carlos Sainz (@carlosainz),Led 23, 2017 v 9:38 PST

A v co nejlepším světle se bude chtít ukázat i Valtteri Bottas, který přestoupil do Mercedesu. Sedmadvacetiletý Fin během ledna absolvoval jednačtyřicet tréninků. Kromě posilovny se na novou sezónu v mistrovském týmu připravoval na kole a běháním.

Svými fotografiemi, jak si dávají do těla, se na sociálních sítích pochlubili i další. Dánský závodník Kevin Magnussen nabíral svalovou hmotu ve fitku.

Osmnáctiletý Kanaďan Lance Stroll se na Britských Panenských ostrovech připravoval na závěsných popruzích.

 

Morning grind #T-82

Fotka zveřejněná uživatelem Lance Stroll (@lance_stroll),Led 2, 2017 v 10:25 PST

Reklama