Hlavní obsah

Návrat k oranžové. Podle Alonsa je nový McLaren sexy

Praha

Nový vůz, nové zbarvení a nový název. McLaren vyrazí do nadcházející sezóny formule 1 s řadou novinek a doufá, že bude zase bojovat o stupně vítězů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Monopost týmu McLaren pro sezónu 2017Video: sntv

 
Článek

Jako další odhalil v pátek v poledne svůj monopost McLaren. Britská stáj zvolila zcela jiné zbarvení než v předchozích ročnících mistrovství světa. Tým se vrátil k původní barvě, černou doplnila oranžová, kterou měla auta McLarenu v šedesátých a sedmdesátých letech. Nový je i název, tradiční MP zmizelo a vůz je označen MCL 32. Na krytu motoru nechybí žraločí ploutev, kterou má většina z již představených vozů.

Za McLaren bude letos jezdit dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso a Stoffel Vandoorne, který nahradil Jensona Buttona. „Už se nemohu dočkat, až tenhle vůz zkusím na trati. Je to nejkrásnější auto, jaké jsem měl možnost řídit, doufám, že bude také velmi rychlé. Zvenku vypadá opravdu sexy,“ prohlásil při slavnostním představení Alonso.

„Zbarvení je skvělý mix budoucnosti a minulosti. Pokud jde o samotné auto, moc se mi líbí,“ řekl Vandoorne. McLaren doufá, že po dvou předešlých sezónách, kdy předváděl matné výkony, se opět zlepší a bude zase bojovat o stupně vítězů.

Reklama

Související témata: