Hlavní obsah

Nic pro pověrčivé. Red Bull při prezentaci vozu F1 vsadil na třináctku

Barcelona

Den před zahájením oficiálního testování před nadcházející sezónou formule 1 v Barceloně předvedl také vicemistrovský Red Bull svoji zbraň pro boj o mistrovský titul. Britsko-rakouská stáj při tom vsadila na třináctku a monopost s označením RB13, který budou řídit Australan Daniel Ricciardo a nizozemský mladík Max Verstappen, vystavila na internetu přesně v čase 13:13.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Prezentace monopostu Red Bull na sezónu 2017Video: sntv

 
Článek

Také prezentační video symbolizovalo, že se v týmu pověr nebojí a chtějí se jim vzepřít. Číslo 13, vnímané všeobecně jako nešťastné, se v krátkém filmu neustále opakovalo, objevil se i další typický symbol smůly, černá kočka. Na druhou stranu stáj zařadila i přehlídku toho, co by mělo přinášet štěstí, tedy čtyřlístek, podkovu či zkřížené prsty. A na závěr nápis charakterizující nový vůz: "Pro někoho (ne)šťastný."

"Já na pověry nedám, nic pro mě neznamenají. Vždy slouží jen jako výmluva, když se něco nepovede," komentoval zaměření prezentace Ricciardo. "Jsem proto rád, že tým nemění systém. Vloni jsme měli vůz RB12, tak holt teď přichází třináctka," konstatoval.

Tým chce pokračovat v trendu z minulé sezóny, kdy se etabloval v dvojku šampionátu mezi stájemi. Třetí muž konečné klasifikace Ricciardo s pátým Verstappenem dokázali jako jediní a každý jednou přerušit vítězné tažení pilotů suverénního Mercedesu.

Na jejich novém monopostu je stejně jako u většiny konkurence nápadná "žraločí ploutev" na krytu motoru, nezvyklý je otvor na předním přítlačném křídle. "Auto působí agresivně, to se mi líbí. Doufám, že bude taky stejně rychlé, jak vypadá," řekl Verstappen.

Který tým bude hrát prim v letošní sezóně F1?
Mercedes
34,4 %
Ferrari
43,9 %
Red Bull
6,4 %
Williams
2 %
McLaren
11,5 %
jiná stáj
1,8 %
Celkem hlasovalo 4250 čtenářů.

Reklama

Související témata: