Hlavní obsah

Nejrychlejší čas na úvod testů v Barceloně zajel Vettel, Red Bull a McLaren v problémech

Praha/Barcelona

Na tradičním okruhu v Barceloně se od pondělí prohánějí monoposty formule 1 a týmy při prvním oficiálním testu před novou sezónou ladí své vozy poprvé v ostrém režimu. Nejrychlejší čas dopolední úvodní části programu zajel Sebastian Vettel s vozem Ferrari.

Foto: Albert Gea, Reuters

Sebastian Vettel s vozem Ferrari při testech v Barceloně.

Článek
Fotogalerie

Vettel odkroužil před obědem 69 kol, Katalánský okruh dokázal prolétnout v čase 1:22,791 min. a jako jediný se dostal pod hranici 1:23 min. Německý jezdec se tak hned během úvodní části programu přiblížil nejrychlejšímu času z testů v Barceloně před loňskou sezónou, od nějž jej dělily tři setiny sekundy.

Druhý v pořadí Valtteri Bottas, který se poprvé představil za volantem vozu Mercedes, byl o necelé čtyři desetiny sekundy pomalejší než jezdec v rudém monopostu, pochlubit se ale mohl nejvyšším počtem odjetých kol. Během dopoledne jich zvládl 79 a po obědě mohl spokojeně předat volant Lewisi Hamiltonovi.

Ricciarda zastavila elektronika

Zatímco Vettel s Bottasem létali po okruhu a přetahovali se o nejrychlejší čas dopoledního programu, museli v týmu Red Bull řešit problémy. Daniel Ricciardo odkroužil pouhá čtyři kola, když jeho vůz zastavil a do garáže putoval na korbě odtahového vozu. Podle týmu monopost znehybnily problémy s elektronikou.

Potíže trápily i stáj McLaren a Fernando Alonso v oranžovém voze objel pouze jedno kolo. Poté mu vypověděl službu motor, podle prohlášení týmu byla příčinou selhání olejový systém.

Odpolední část odstartovala ve 14:00 a vozy budou na okruhu u Barcelony burácet až do 18 hodin.

Reklama