Hlavní obsah

Hamilton při testech v Barceloně létal, zajel nejrychlejší čas za poslední čtyři roky

Barcelona/Praha

Britský pilot Lewis Hamilton při předsezónních testech na okruhu v Barceloně navázal na své výkony z pondělního odpoledne a rovněž v úterý ráno byl v souboji s časomírou nejrychlejší. Čas jezdce stáje Mercedes 1:20,983 min. je navíc vůbec nejlepším výsledkem na Katalánském okruhu za poslední čtyři roky.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lewis Hamilton s vozem Mercedes při testech v Barceloně.

Článek

Tak rychlý nebyl na Katalánském okruhu žádný z jezdců od Velké ceny Španělska v roce 2013, při níž Nico Rosberg vyhrál kvalifikaci časem 1:20,718. Hamilton nadělil ostatním pilotům na trati bezmála dvě sekundy a byl dopoledne nejpilnější i co do počtu odjetých kol, zvládl jich 66. Trojnásobný mistr světa tak stejně jako včera odpoledne vyslal soupeřům jasný vzkaz, že Mercedes hodlá pokračovat v kurzu nastoleném v uplynulých třech sezónách. Po obědě pak Hamiltona v kokpitu vystřídal Valtteri Bottas.

Druhý čas si připsal stejně jako včera pilot stáje Ferrari, dnes ovšem vystřídal Sebastiana Vettela za volantem v rudém monopostu Kimi Räikkönen.

Mladíci měli potíže

Solidním výkonem se prezentoval nováček v barvách stáje Force India Esteban Ocon, který zajel třetí čas. Dvacetiletý francouzský pilot ale nakonec absolvoval jen 27 kol, když se jeho vůz zastavil a musel být do garáže převezen odtahovým vozem.

Debut v kokpitu si odbyl Kanaďan Lance Stroll, v týmu Williams ale příliš důvodů k radosti z výkonu osmnáctiletého mladíka neměli. Smyk po dvanácti odjetých kolech totiž znamenal předčasný konec celého dne. Další novic, Ital Antonio Giovinazzi zvládl s vozem Sauber jen pět kol, poté jej zastavily technické potíže.

Podobně na tom byl i Jolyon Palmer s monopostem Renault. Britský závodník ovšem objel pouze zaváděcí kolo a poté zamířil bez měřeného času do garáží, kde mechanici po zbytek dopoledne dumali nad tím, jak vůz uvést do závodního režimu.

Reklama

Související témata: