Hlavní obsah

Vettel láme rekordy. Konkurence nechápe, proč je Ferrari najednou tak rychlé

Barcelona

Kdyby nic jiného, výkony v prvních testovacích jízdách nahnali svým novým autem konkurenci strach. Však také tým Ferrari čeká na pořádnou sezónu už hezky dlouho. Vztahy předních týmů ve formuli 1 jsou ovšem hodně napjaté, často připomínají studenou válku. Jak se dalo čekat, konkurenti z Mercedesu či Red Bullu už volají: Není samo sebou, že je Ferrari najednou tak rychlé...

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Sebastian Vettel se svým ferrari zatím nahání konkurenci hrůzu...

Článek

Ferrari, to přece bývala jeho značka. Teď je ovšem předsedou dozorčí rady konkurenčního Mercedesu, a tak trojnásobný mistr světa nelenil a vyrazil na testy do Barcelony, aby si udělal jasno.

„Ferrari se zdá jako nejrychlejší. Na asfaltu sedí jako deska. Náš mercedes je v zatáčkách trochu neklidný," cituje Auto Motor und Sport srovnání Nikiho Laudy.

Sportovní šéf jeho týmu Toto Wolff maloval čerta na zeď již v minulých letech - jeho předpovědi se ovšem nenaplnily. Teď se přidal i respektovaný Rakušan.

„Ferrari prochází svým testovacím programem tak, jako my v minulých letech. Na mém seznamu jsou úplně nejvýš," varuje Lauda.

Podezření mají, důkazy ne

Časopis píše také o řadě podezření ze strany Mercedesu a Red Bullu. Tyto týmy nerozumí tomu, jak je možné, že Ferrari je najednou tak rychlé.

Jasné je ovšem jedno, zatím nemají žádný důkaz, že by tým z Maranella těžil z něčeho nelegálního. Jejich spekulace jsou jen v dost divoké a těžko prokazatelné rovině.

Zákulisní boj je každopádně tvrdý. Časopis poukazuje, že Ferrari pro změnu své konkurenty podezřívalo z nelegálních závěsů a Red Bull je musel dokonce i upravit. Mercedes byl kontrolován už dvakrát, ale prý je všechno v pořádku.

Ferrari potvrdilo slibnou formu i během čtvrtečních testů v Barceloně. Sebastian Vettel ke konci každého kola trochu zvolnil, přesto dosáhl času 1:19,024. Překonal tak rekord letošních příprav 1:19,310, který ve středu vytvořil Valtteri Bottas. Fin je u Mercedesu nástupcem šampióna Nica Rosberga.

Reklama