Hlavní obsah

Nejdříve musel Pérez kvůli novému vozu nabrat svaly, teď kvůli němu drží extrémní dietu

Melbourne/Praha

Má hlad, najíst se ale pořádně nemůže. Sergio Pérez během zimní přestávky stejně jako ostatní jezdci formule 1 poctivě nabíral svaly a kilogramy. Avšak pár dní před startem nové sezóny musel pilot Force India začít s hubnutím.

Foto: Brandon Malone, Reuters

Sergio Pérez.

Článek

Již tuto neděli 26. března odstartuje Velkou cenou Austrálie další sezóna formule 1. Týmy už jsou v Melbourne, ladí poslední detaily a jezdci poskytují rozhovory. Kvůli změněným pravidlům budou jejich nové monoposty těžší na řízení, a tak se piloti během zimní pauzy zaměřili hlavně na fyzičku, nabírali potřebné kilogramy a svalovou hmotu.

Výjimkou nebyl ani Sergio Pérez. Jezdec týmu Force India úspěšně přibíral, avšak teď musí hodně rychle zhubnout. Důvodem je jeho vůz. Při předsezónních testech v Barceloně se totiž ukázalo, že je těžší, než se očekávalo. A tak než bude problém s váhou auta vyřešen, musí shodit nějaká ta kila závodník.

Sedmadvacetiletý Mexičan má tedy co dělat. „Po testech v Barceloně jsem se snažil, abych co nejvíce zhubnul,“ řekl na webu Autosport.com Pérez. „Tvrdším tréninkem jsem svoji váhu z minulého roku během zimní přestávky samozřejmě navýšil. Mám teď více svalové hmoty. Nyní jsem ale musel nasadit extrémní dietu,“ přiznal.

„Mám strašně velký hlad. Čím víc ale zhubnu, tím to pro nás bude lepší,“ vysvětloval dál. Pérez zároveň doufá, že problémy s vozem budou vyřešeny do Velké ceny Bahrajnu, která se pojede 16. dubna. I přes veškeré komplikace však zůstává optimistou a věří, že tým letos během závodů odvede skvělou práci.

Reklama