Hlavní obsah

Lauda vsadil na Vettela a prohrál deset eur. Lakomec jeden, reaguje Němec

Šanghaj

Druhého pilota oddělila od třetího jediná tisícina sekundy, jinak je ovšem všechno při starém. Kvalifikaci na nedělní Velkou ceny Číny formule 1 vyhrál Lewis Hamilton z Mercedesu. Porazil Sebastiana Vettela z Ferrari, týmového kolegu Valtteriho Bottase a druhého jezdce Ferrari Kimiho Räikkönena. Přesně stejné pořadí bylo v kvalifikaci i před dvěma týdny před úvodním závodem sezóny v Austrálii.

Foto: Aly Song, Reuters

Sebastian Vettel po kvalifikaci v Číně.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kvalifikace Velké ceny Číny.

Ferrari, to přece bývala jeho značka. Teď je ovšem předsedou dozorčí rady konkurenčního Mercedesu, a tak by měl věřit svému týmu. Trojnásobný mistr světa Niki Lauda však v Číně podlehl pesimismu. Se sportovním šéfem týmu Toto Wolffem se vsadil o deset eur, že kvalifikaci vyhraje Sebastian Vettel.

„Přesně tak, na Vettela jsem dal deset eur. V autě vypadal fakt rychlý. Ale Lewis chválabohu vytáhl jedno ze svých výjimečných kol. Bottas skončil o tisícinu sekundy třetí. Je mi ho líto, ale je to takové vyrovnané," řekl Lauda v rozhovoru pro Sky Sports F1.

Sázka se samozřejmě donesla i k německému pilotovi. „Jen deset eur? Tak to nám příliš nevěřil, lakomec jeden," smál se Vettel. „Pokud by svému tipu skutečně věřil, tak by do sázky určitě vložil víc."

Nedělní závod s otazníky

Němec ovládl první závod v Austrálii a dal Mercedesu jasně najevo, že jeho hegemonie z posledních let je nejspíš pryč.

„Ferrari ukázalo zlepšení už v barcelonských testech a pak vyhrálo první závod. Mezi námi je to momentálně velmi vyrovnané. Myslím, že v kvalifikaci jsme nadále o něco rychlejší, ale počkejme si na nedělní závod," konstatoval Lauda.

Druhý podnik sezóny může ovlivnit počasí. Hamilton si přeje, aby se naplnila předpověď a pršelo.

„Očekáváme pokles teploty až o deset stupňů. Nikdo nedokáže říci, jaký bude mít na závod vliv," avizuje Vettel.

Reklama

Související témata: