Hlavní obsah

Alonso budí rozruch. Nejdřív Indy 500, teď námluvy s Renaultem

Sáchir

Čím horší výsledky v poslední době má, tím větší rozruch tento týden budí. Španělský pilot Fernando Alonso nejprve překvapil zprávou, že vynechá 28. května Velkou cenu Monaka formule 1 a pojede místo ní v barvách McLarenu závod Indianapolis 500. Vzápětí se objevila další zvěst - dvojnásobný mistr světa z let 2005 a 2006 by se mohl vrátit do Renaultu.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Fernando Alonso by se ještě jednou rád vrátil do špičky formule 1...

Článek

Již dlouho marně čeká na úspěch. Fernando Alonso opustil po roce 2014 Ferrari, ale ani v týmu McLaren-Honda nemůže konkurovat elitě F1. Po sezóně bude volný, a tak se rozhlíží po nadějnější štaci.

Auto Bild Motorsport teď píše, že jednou z možností je i návrat do Renaultu.

„Renault usiluje, aby Španěla získal pro svůj dlouhodobý projekt, jehož cílem je získání titulu. V Bahrajnu se v sobotu ráno uskutečnily první rozhovory Alonsova manažera Luise Garcii Abada se šéfem Renaultu pro motorsport Cyrilem Abiteboulem. Stalo se tak za zavřenými dveřmi v prostorách francouzského týmu," tvrdí většinou dobře informovaný zdroj.

Klíčová postava útoku na titul?

V článku se poukazuje, že cílem Renaultu je postupný útok na pódia a v sezóně 2019 pak dokonce útok na mistrovský titul. „Alonso by měl být klíčovou postavou projektu. S Hülkenbergem a Alonsem by chtěl mít Renault nejsilnější jezdeckou dvojici v F1," píše Auto Bild Motorsport.

„O tom, co budu dělat, se rozhodnu po letní přestávce. Bojovat o pátá místa už pro mě nebude mít význam. Chci vyhrávat závody a získat titul," řekl Alonso ve čtvrtek v Bahrajnu.

Španěl už v Renaultu dříve působil. V roce 2003 s ním vybojoval své první vítězství, v letech 2005 a 2006 pak i mistrovské tituly.

Reklama

Související témata: