Hlavní obsah

Do pekla, co to bylo?! Vytočený Vettel zamával Brazilci prostředníkem

Soči

Ještě před pár měsíci byli týmovými kolegy. A když se naskytla příležitost, jak kámošovi pomoci, brazilský pilot Williamsu neváhal. Felipe Massa zdržel Sebastiana Vettela a Valtteri Bottas ve službách Mercedesu mohl snáze dojet ke svému prvnímu triumfu v závodě formule 1. Vytočený jezdec Ferrari na okruhu v Soči pozdravil Brazilce zamáváním prostředníku. Massa se jen smál...

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Sebastian Vettel s trofejí za druhé místo.

Článek
Fotogalerie

Ne, o rozhodující okamžik nejspíš nešlo. Ale vítězi rozhodně nahrál.

Sebastian Vettel se v závěru Velké ceny Ruska hnal za vedoucím Valtterim Bottasem. A už byl Finovi v patách. Kolo před koncem se však do jejich souboje připletl o kolo zpět jedoucí Felipe Massa. Zatímco Fina pustil před sebe hned, Němce výrazně zpomalil. A téměř se s ním srazil.

„Do pekla, co to bylo?!" zakřičel naštvaný Sebastian Vettel do vysílačky a Massovi zamával prostředníkem.

„Snažil jsem se dělat všechno pro to, abych dostihl Valtteriho. Myslel jsem, že se mi naskytne nějaká příležitost. Byl jsem si jistý, že Massa ve třetí zatáčce zvolní, jinak se totiž projíždí naplno. Ale už je to jedno," líčil Vettel později na pódiu, když už byl mnohem klidnější.

On si rád stěžuje, smál se Brazilec

„On si vážně stěžoval do vysílačky?" smál se jen Massa. „Vždyť já mu tam totálně nechal vnitřní stranu. Před čtvrtou zatáčkou jsem zvolnil, ale jaksi tam nechtěl jet. Bál se jet dovnitř. Byl jsem úplně vlevo. A taky jsem si jist, že Valtteriho by už stejně v posledním kole nepředjel. Ale tak či tak, on si rád stěžuje," reagoval Brazilec na Vettelovy výtky.

Massa jinak nezastírá, jak moc je rád, že v Rusku triumfoval jeho kamarád a nedávný kolega z Williamsu. „Mám obrovskou radost. Myslím, že si to Valtteri zaslouží. Mnoho lidí o něm pochybuje, ale já od začátku tvrdím, že v Mercedesu odvede dobrou práci. A už ji také odvádí. První vítězství z něj dělá jiného jezdce. A dosáhne toho ještě mnohem víc," ujišťuje Massa.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články