Hlavní obsah

Udělal příliš mnoho chyb. Špičkové týmy už Alonsa podle legendárního jezdce nebudou chtít

Praha

Chtěl by ještě jeden titul mistra světa ve formuli 1, avšak s vozem McLarenu si o svém snu může Fernando Alonso nechat jen zdát. Vyvstává tedy otázka, zda by španělského jezdce nechtěl angažovat nějaký špičkový tým. Podle legendárního Nikiho Laudy o něj ale Mercedes ani Ferrari nebude mít zájem.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Fernando Alonso.

Článek

Před sezónou byl plný očekávání, a když poprvé spatřil při slavnostním odhalení nový vůz, neskrýval nadšení. Pochvaloval si, jak je krásný a přál si, aby byl i rychlý. To se mu ale nesplnilo. Z dosud čtyř odjetých závodů nemá ani jeden bod. Jeho monopost ho několikrát nedovezl ani do cíle. Minulou neděli dokonce při Velké ceně Ruska ani neodstartoval, neboť mu jeho auto vypovědělo službu už v zahřívacím kole.

Není tedy divu, že se čím dál tím častěji objevují otázky, kam Fernando Alonso zamíří po této sezóně, neboť mu u McLarenu skončí smlouva. Pětatřicetiletý Španěl by rád do nějakého týmu, kde by měl šanci vybojovat třetí titul mistra světa. Špičkové stáje jako Mercedes a Ferrari však o něj nejspíš nebudou mít zájem, neboť je v minulosti Alonso zklamal.

„Nemyslím si, že by ho chtělo Ferrari zpět,“ prohlásil na webu thisisf1.com Niki Lauda. Když od nich odcházel, byl tým ve velkých problémech. Navíc měl ještě u nich platnou smlouvu,“ vysvětloval legendární pilot. „Totéž udělal kdysi i u nás (McLarenu - Mercedesu). My teď ale v Mercedesu máme jezdce, kteří dělají svou práci. Takže pokud budeme s Hamiltonem a Bottasem vyhrávat, tak nebudeme potřebovat žádnou náhradu,“ dodal bývalý trojnásobný mistr světa.

Podle Laudy je Alonso skvělým jezdcem, za to že nesedí ve vítězném voze, si může sám. „Je velmi rychlý a agresivní. Avšak piloti někdy kvůli svým rozhodnutím nemohou dokázat, že jsou ti nejlepší. Alonso udělal velmi mnoho chyb. Z Ferrari odešel předčasně do McLarenu, i když už se o problémech motorů Hondy vědělo. Teď je zklamaný, ale bylo to jeho rozhodnutí,“ uzavřel osmašedesátiletý Lauda.

Reklama