Hlavní obsah

S vylepšeným monopostem chtějí jezdci Red Bullu promluvit do boje o titul

Barcelona/Praha

Již o tomto víkendu pokračuje seriál mistrovství světa ve formuli 1. Na okruh do španělské Barcelony se už velmi těší piloti stáje Red Bull. Rakouský tým totiž do dějiště závodu přivezl vylepšené vozy a doufá, že se připojí k Mercedesu a Ferrari v boji o titul.

Foto: Yuri Kochetkov, ČTK/AP

Daniel Ricciardo.

Článek

„Doufám, že nám vylepšení dají reálnou šanci bojovat s Mercedesem a Ferrari o titul,“ přál si před nedělním závodem Daniel Ricciardo na webu Formula1.com. A jeho slova potvrdil i jeho kolega Max Verstappen, který bude v Barceloně obhajovat prvenství. Loni se zde stal nejmladším vítězem Velké ceny formule 1, když vyhrál ve věku 18 let a 228 dnů.

„Musíme počkat a uvidíme, co nám vylepšení přinesou. Věřím, že se tady vedoucím týmům přiblížíme, nebo je budeme alespoň pronásledovat, což by byl skvělý krok vpřed,“ řekl talentovaný nizozemský závodník.

„Barcelona je pro mě po loňském vítězství zvláštní tratí. Návrat sem pro mě bude vždy hodně znamenat. Byl to neuvěřitelný pocit, když jsem tehdy projel cílovou čárou ve svém prvním startu po přestupu do Red Bullu,“ zavzpomínal Verstappen.

Ještě napínavější souboje o titul si přejí i oba nejlepší týmy současnosti, Mercedes a Ferrari. „O titul nyní bojují dvě stáje, ale očekávám, že se k nim brzy Red Bull připojí,“ prohlásil Toto Wolff, šéf Mercedesu. „Šampionát je mezi jezdci i konstruktéry letos hodně vyrovnaný. Bude to boj až do konce sezóny,“ dodal Wolff.

„Red Bull je silný tým, který ví, jak vybudovat rychlé auto. Je jen otázkou času, kdy to bude. Čím dřív to ale bude, tím více vzrušující budou závody i pro ostatní. V Barceloně očekávám těsný souboj mezi námi a Mercedesem, ale věřím, že by už se k nám mohl připojit i Red Bull,“ uvedl Sebastian Vettel, jezdec Ferrari, který však v barvách Red Bullu vybojoval čtyři tituly světového šampióna.

Reklama