Hlavní obsah

Brzdím a cítím, že bych mohl skončit v bariéře, hlásil po trénincích v Monaku navrátilec Button

Monako/Praha

Má za sebou první start v novém voze. Navrátilec Jenson Button si při čtvrtečních trénincích na nedělní Velkou cenu Monaka konečně vyzkoušel monopost McLarenu a parádně si to užil.

Foto: Max Rossi, Reuters

Jenson Button v Monaku.

Článek

K formuli 1 se vrátil jen na jediný závod. Jenson Button si letos dává pauzu od rychlých vozů a chce se věnovat hlavně svému koníčku, triatlonu. Když ho ale McLaren požádal, aby zaskočil ve Velké ceně Monaka za Fernanda Alonsa, který tentýž den bude startovat ve slavném závodu 500 mil Indianapolis, kývl.

Všechny ale překvapil svou přípravou. Minulý měsíc měl možnost si zkusit nový vůz při testech v Bahrajnu, to ale odmítl a raději dal přednost simulátoru. „Je to úplně jiný typ trati, proto jsem týmu řekl, že bude lepší, když budu trénovat na simulátoru,“ vysvětloval nedávno sedmatřicetiletý Brit.

Příprava se ale úplně neobešla bez komplikací, Button dvakrát skončil v bazénu a přiznal, že tohle se mu ještě na simulátoru nikdy nestalo. Přál si, aby k tomu nedošlo doopravdy. Čtvrteční tréninky na nejprestižnější závod formulí 1 zvládl mistr světa z roku 2009 bez karambolů, v prvním skončil čtrnáctý, ve druhém si ještě o dvě místa polepšil.

„Při prvním tréninku jsem se do toho dostal poměrně rychle. Ve druhém to ale bylo mnohem těžší. Bylo to hodně odlišné od toho, co jsem zažil v posledních sedmi letech,“ prohlásil na webu Motorsport.com vítěz patnácti Velkých cen.

„Brzdím do začátek a cítím, že bych mohl skončit v bariéře. Je to zvláštní, ale určitě se s tím vyrovnám. Je toho přede mnou ještě hodně, doufám, že až si projdu data, zlepším se,“ přál si. Krátký návrat k závodění mu ale udělal radost. „Když jsem jel pátou zatáčkou, musel jsem se trochu smát. Po sedmi měsících jsem opět řídil formuli 1 a navíc v Monaku. Krásná zkušenost, opravdu,“ rozplýval se.

„Všechno to, co se ale o víkendu stane, bude v pondělí zapomenuto. Nejdůležitější pro mě je, abych si to tady užil a měl na co vzpomínat,“ uzavřel Button.

Reklama