Hlavní obsah

Sebastiane, Lewisi, pozor... Mourinho vyrazil koučovat formuli 1!

Monte Carlo

Rooneyho a spol. díky triumfu v Evropské lize přece jen dovedl do Ligy mistrů. A tak si dopřeje pořádnou dovolenou bez fotbalu. Kouč Manchesteru United ji začíná víkendem stráveným na Velké ceně Monaka formule 1. „O víkendu je finále FA Cupu, Španělského i Portugalského poháru, hraje se mistrovství světa do dvaceti let - a mě to ani trochu nezajímá,“ chechtá se José Mourinho.

Foto: Pool, Reuters

José Mourinho na formuli v Monaku. Jak se vám líbí...?

Článek
Fotogalerie

Sliby se mají plnit. A tak je Special One v Monte Carlu hostem Red Bullu.

„Jak jsem po finále ve Stockholmu slíbil, od fotbalu si dávám na měsíc klid," poukazuje José Mourinho.

Se sluchátky na uších pozorně sledoval kvalifikaci. Výsledky nedělního závodu se ovšem neodvažuje tipovat. „Nejsem velký znalec, ale vím, že tento okruh je fantastický a naprosto nepředvídatelný. I ve fotbale jsou stadióny, na kterých zápasy nejsou jen zápasy. A Monako také nejsou jen takové obyčejné závody," srovnává Mourinho.

Hlavně na chvíli zapomenout na fotbal

Sezónu Rudých ďáblů nakonec považuje za úspěšnou. „Teď přišel čas na odpočinek a užít si i jiné věci, svou rodinu, přátele či některé další sporty, které mám rád. Hlavně potřebuji na chvíli zapomenout na fotbal," poukazuje jedna z celebrit u okruhu.

Reportéři na něm vyzvídali, jaké posily pro Manchester United žádá. „Musíte se zeptat Eda Woodwarda. Již od března ví všechno. Koho chci, co chci a kolik toho chci. Zbytek práce je na něm, jeho dovolená začíná až v srpnu. Já v srpnu už budu muset pracovat," směje se Mourinho.

Řeč samozřejmě přišla i na oběti útoku v Manchesteru. „Den poté jsme měli hrát finále. Nepřestávali jsme myslet na všechny oběti a jejich rodiny, ale měli jsme před sebou práci, kterou jsme nakonec zvládli. Lidé milují sport a my jim ho dáváme. Svoji práci děláme pro ně. Jsem si jistý, že všichni lidé zainteresovaní do těchto závodů na ně myslí také," ujišťuje Mourinho.

Reklama

Související témata: