Hlavní obsah

Do Indianapolis se hodlá Alonso vrátit. O formuli 1 ale zatím jasno nemá, možná z ní i odejde

I když slavný závod 500 mil Indianapolis kvůli selhání motoru nedokončil, byla to pro něj skvělá zkušenost. Fernando Alonso už je nyní rozhodnutý, že se vrátí, neboť tu podle svých slov má nedodělanou práci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Indy 2017Video: sntv

 
Článek

Startem v nedělním závodu 500 mil Indianapolis si splnil sen, avšak cíl zvítězit zůstal nenaplněn. Fernando Alonso chvílemi na slavném okruhu dokonce vedl, avšak jednadvacet kol před koncem mu selhal motor a pětatřicetiletý Španěl musel ze závodu odstoupit. To samé poslední dobou prožívá i ve formuli 1, kde letos dokončil pouhé dva závody.

„Je to škoda. Myslím, že jsem si alespoň zasloužil dokončit závod. Kdo ví, na jaké pozici bych dojel,“ přemítal pětatřicetiletý Španěl. „Byl to skvělý zážitek a úžasná zkušenost,“ prohlásil a na otázku, zda se sem vrátí, jednoznačně odpověděl. „Určitě,“ uvedl na webu Autosport.com.

„Je jasné, že když se sem vrátím, už budu vše umět. Bude lehčí přizpůsobit se. Chci v této výzvě pokračovat, protože vítězství v 500 mil Indianapolis není hotové,“ řekl odhodlaně jezdec McLarenu, který zde získal cenu pro Nováčka roku.

Alonso se nyní opět vrátí k formuli 1, v níž letos kvůli neustálým poruchám svého vozu není zcela spokojený. A tak dal týmu ultimátum, že pokud do podzimu neuvidí výrazné zlepšení, začne vyjednávat s jinou stájí. Vzhledem k tomu, že nějakému velkému vylepšení monopostu věří málokdo, začíná se spekulovat, kam by mohl dvojnásobný světový šampión zamířit.

„Lhal bych, kdybych řekl, že už mám nějaký konkrétní plán,“ uvedl Alonso pro web Planeta Calleja. „Možná odejdu k jinému týmu, třeba k Mercedesu nebo jinam. Třeba se zvedne Renault, nevím. Kdyby mi ale někdo v červnu nebo v červenci zavolal, dám tomu příležitost. Vše je o dohodě. Jedinou stájí, kde jsou dveře zavřené, je Red Bull. Tam mají dlouhodobé smlouvy s mladými jezdci,“ vysvětloval.

Pokud by noví vlastnící formule 1 zvýšili počet závodů, jak údajně chtějí, Alonso by zvažoval dokonce odchod. „Když jsem začínal, jezdilo se šestnáct Velkých cen, teď je jich dvacet. Kdyby jich ale bylo pětadvacet, odejdu do důchodu,“ uzavřel Alonso.

Reklama