Hlavní obsah

Vettel musí alespoň jednou odstoupit, jinak máme po titulu, říká legendární jezdec

Praha

Tak napínavý souboj mezi dvěma stájemi ve formuli 1 jsme už dlouho neviděli. Po několikaleté dominanci Mercedesu, se letos do čela průběžného pořadí světového šampionátu dostal tým Ferrari, a to jak mezi jezdci, tak mezi konstruktéry. A to Mercedes těžce nese. „Pokud nebude mít Vettel problémy, máme po titulu,“ prohlásil legendární Niki Lauda.

Foto: Profimedia.cz

Niki Lauda při Velké ceně Monaka.

Článek

Nejen fanoušci formule 1 si před sezónou přáli, aby letošní závody byly napínavé. Toto přání vyjadřovaly i samotné týmy v čele s Mercedesem, který v posledních letech na okruzích neměl téměř soupeře. Teď, když se konečně do popředí dostalo Ferrari a šampionát nabízí zajímavější podívanou, už mluví Mercedes zase jinak.

Od začátku sezóny sváděl Lewis Hamilton s monopostem Mercedesu souboje se Sebastianem Vettelem z Ferrari a pochvaloval si, jak je to skvělé, že spolu mohou soupeřit. Nyní, kdy má Vettel po Velké ceně Monaka náskok v průběžném pořadí jezdců už o pětadvacet bodů, tak nadšení Hamiltona už není tak obrovské. A vrásky na čele to přidělalo i vedení týmu.

„Jedna věc je jasná. Pokud Vettel alespoň jednou ze závodu neodstoupí, je konec. Ferrari má momentálně navrch. Když se to takhle bude dál vyvíjet, rozdíl mezi oběma stájemi ještě naroste, jejich náskok bude alarmující,“ prohlásil legendární Niki Lauda na webu Motorsport.com.

Jeho slova potvrdil i Lewis Hamilton. „Zdá se, že Ferrari funguje všude. Vypadá to, že má nejsilnější auto pro celý rok, něco jako jsme měli my loni, kdy náš vůz všude fungoval. Příštích čtrnáct závodů bude velmi těžkých,“ přiznal pro BBC trojnásobný mistr světa.

Reklama

Související témata: