Hlavní obsah

Hamilton zase urážel, jezdci Indycar mu to však vrátili. Ze dvou skončil druhý, dobírají si ho

Lewis Hamilton zase pobuřuje svými výroky. Poté, co se trojnásobný světový šampión nelichotivě vyjádřil o jezdcích IndyCar, pustili se do něj na oplátku samotní závodníci. „Ten chlápek se loni ve formuli 1 účastnil světového šampionátu dvou vozů a skončil druhý. Takže by měl mlčet,“ řekl Tony Kanaan na adresu Hamiltona.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Graham Rahal během závodů IndyCar.

Článek

Nejspíš má pravdu, neboť Lewis Hamilton svými názory často vyvolává různé spory jako se stalo i tentokrát. Dvaatřicetiletý Brit se totiž nedávno nelichotivě vyjádřil o jezdcích IndyCar. Poté, co se zúčastnil slavného závodu 500 mil v Indianapolis jeho kolega z formule 1, Fernando Alonso, zpochybnil Hamilton kvalitu této soutěže a závodníků.

Fernando Alonso skončil tehdy v kvalifikaci na pátém místě a Hamilton měl hned důvod k zamyšlení. „Podíval jsem se na časy a upřímně řečeno, Fernando byl při své premiéře pátý, co to o IndyCar vypovídá? Dobrý řidič, který nemůže uspět ve formuli, hledá jiné závody, aby zvítězil. Být na pátém místě před jezdci, kteří tam závodí celý rok, to je zajímavé,“ prohlásil pro francouzský deník L´Equipe trojnásobný světový šampión ve formuli 1.

Odezva pilotů IndyCar na sebe nenechala dlouho čekat. „Co na to mám říct? Ten chlápek se loni ve formuli 1 účastnil světového šampionátu dvou vozů a skončil druhý. Nemyslím si, že by se měl zrovna on takhle vyjadřovat,“ řekl Tony Kanaan na adresu Lewise Hamiltona a připomněl realitu MS, které mnozí považují za nudné. „Pro mě bylo potěšením, že jsme tady Fernanda měli. On je pokorný, na rozdíl od jeho některých kolegů,“ dodal Kanaan.

A přidali se i další. „Když jsem viděl komentář Lewise Hamiltona, musel jsem se přemáhat, abych mu hned něco neodpověděl. On tráví celou svou kariéru někde, kde závodí dva výjimečně čtyři vozy. IndyCar má v letošní sezóně už sedm různých vítězů ze sedmi závodů. To se v jiných sériích jen tak nestane,“ uvedl pro Motorsport.com Graham Rahal, který minulý víkend zvítězil v Detroitu.

Reklama

Související témata: