Hlavní obsah

Týmovou jedničku nemáme a co budu dělat, není vaše starost, říká ledový Fin

Praha

Jeho chování už asi nikoho nepřekvapí. Kimi Räikkönen je známý tím, že nedává najevo příliš své emoce, je odměřený a jeho odpovědi jsou často strohé. A takový byl i na čtvrteční tiskové konferenci před nadcházející Velkou cenou Kanady. „Není to vaše starost,“ odpověděl, když se ho zeptali, jakou má představu o své budoucnosti, neboť mu letos končí u Ferrari smlouva.

Foto: Max Rossi, Reuters

Kimi Räikkönen.

Článek

Seriál formule 1 pokračuje tento víkend Velkou cenou Kanady. Na okruhu v Montrealu se opět očekává souboj jezdců Ferrari a Mercedesu. Poslední závod před dvěma týdny v Monaku ovládli piloti Ferrari, když skončili na prvních dvou místech. Avšak vítězství Sebastiana Vettela tehdy vyvolalo řadu spekulací, zda stáj nepoužila týmovou strategii.

Kimi Räikkönen, který dojel druhý, byl očividně rozladěný a na téma, zda Ferrari neupřednostňuje jeho kolegu, nechtěl příliš hovořit. A tak se ho na stejnou věc novináři zeptali při čtvrtečních rozhovorech, které se konají před každým závodem.

„Nemáme,“ odpověděl jednoznačně webu Autosport.com na otázku, zda má stáj určenou týmovou jedničku a dvojku. „Pokud však v sezóně nastane okamžik, kdy jeden má šanci na titul a druhý nemá, tak je to normální. Setkal jsem se s tím u všech týmu, ve kterých jsem působil a nemám s tím problém,“ rozpovídal se mistr světa z roku 2007.

A neopomněl ani zmínit Lewise Hamiltona z Mercedesu, který po závodě v Monaku všude rozhlašoval, jak je jasné, že je Vettel jedničkou. „Nevím, kolik toho ví o ostatních stájích. Co si on říká, mě nezajímá,“ prohlásil vítěz dvaceti Velkých cen, kterému na konci roku končí u Ferrari smlouva.

„Kontrakt pro další rok nemám,“ přiznal. „Mám plány, ale nemám potřebu se s vámi o ně dělit. Není to vaše starost. Lidé, kteří to potřebují vědět, se to samozřejmě dozví,“ uzavřel sedmatřicetiletý Fin, který v posledním hlasování fanoušků o nejoblíbenějšího jezdce formule 1 skončil na třetím místě za Lewisem Hamiltonem a Fernandem Alonsem.

Reklama