Hlavní obsah

Ricciardo znovu předvedl nechutnou oslavu. Zavařovaný palec si dal i královnou pasovaný Sir

Montreal

Nenechal se diváky dlouho pobízet. Na stupních vítězů si znovu přihnul šampnaňského ze svojí boty. Kdyby jen to. Daniel Ricciardo nabídl druhou botu britskému herci Patricku Stewartovi, který po závodě v Montrealu na pódiu nejlepší piloty zpovídal. A protagonista řady rolí v Shakespearových divadelních hrách, za něž od královny získal titul Sir, se opravdu z plna hrdla napil.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Daniel Ricciardo (vpravo) naučil shoey také herce Patricka Stewarta.

Článek
Fotogalerie

Mercedesy mu ujely, třetí místo si ovšem vychutnal. Samozřejmě oslavou zvanou shoey, kterou by si Daniel Ricciardo mohl klidně nechat patentovat. Herec Patrick Stewart se rád připojil.

"Fuj, podívej se na jeho ponožky," umravňoval herce vítězný Lewis Hamilton a ukazoval na bosého kolegu.

"Nech mě být, já jsem na stupních vítězů poprvé v životě," řehtal se Stewart.

Právě Hamilton shodou okolností na startu sezóny označil Ricciardův rituál za nechutný.

„Neexistuje žádný závodní úspěch, který by mě k tomu přinutil. Já bych pot nepil ani z vlastní boty," ujistil pilot Mercedesu.

„V autě kolem nás proudí různé hydraulické tekutiny, které mají i 300 stupňů nebo podobně šílené teploty. Všechno je neskutečně horké. Můj otec tomu říká zavařovaný palec, prostě pije zavařeninu z palce," pohoršuje se Hamilton.

„Pití šampaňského z boty pochází od několika Australanů zvaných Mad Huyes. Cestují po světě, rybaří nebo surfují a pijí hodně piva - takže takhle vznikl shoey," uculuje se Australan.

Ricciarda se samozřejmě ptají, jak šampáňo z boty chutná. „Překvapivě dobře, ale víno nesmí být teplé," směje se.

Reklama

Související témata: