Hlavní obsah

Sainz dostal za nehodu v Kanadě trest tří míst na startu v Baku

Montreal

Španělský pilot Carlos Sainz dostal trest tří pozic na startu pro příští Grand Prix formule 1 za zavinění nehody v nedělní Velké ceně Kanady. Člen týmu Toro Rosso se posune na startovním roštu o tři pozice dozadu oproti kvalifikačnímu výsledku za dva týdny na městském okruhu v Baku.

Foto: Jacques Boissinot, ČTK/AP

Španělský pilot Carlos Sainz dostal trest tří pozic na startu pro příští Grand Prix formule 1 za zavinění nehody v nedělní Velké ceně Kanady.

Článek

Sainz se hned v prvním kole nedělního závodu v Montrealu dostal vlastní vinou do kontaktu s Francouzem Romainem Grosjeanem. Španělův monopost se následně po kolizi roztočil a trefil williams Felipeho Massy. Pro Sainze a Brazilce tím Velká cena skončila, Grosjean s poničeným předním křídlem musel do boxů a nakonec dojel desátý.

Syn dvojnásobného mistra světa v rallye Carlose Sainze vinu za nehodu přijal a svým soupeřům se omluvil na twitteru. "Romaina jsem měl v mrtvém úhlu, vůbec jsem ho neviděl. Jsem rád, že jsme všichni OK," napsal dvaadvacetiletý Španěl.

Komisaři při vyšetřování incidentu konstatovali, že Sainz nezpůsobil nehodu úmyslně, nicméně choval se bezhlavě a mohl úsek trati projet bezpečněji.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články