Hlavní obsah

Šli společně za cílem. Ferrari jsme zasadili velkou ránu, doufá trojnásobný světový šampión

Montreal/Praha

Skvělý víkend zažil v Montrealu tým formule 1 Mercedes. Jeho jezdci Lewis Hamilton a Valtteri Bottas skončili ve Velké ceně Kanady na prvním a druhém místě a snížili ztrátu na vedoucí Ferrari. „Pro Ferrari to musí být velká rána,“ prohlásil sebevědomě po vítězství v závodě Hamilton.

Foto: Chris Wattie, Reuters

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas na stupních vítězů po Velké ceně Kanady.

Článek

Před čtrnácti dny byl po Velké ceně Monaka naštvaný a všechno kritizoval. Po tomto víkendu už ale zase zářil štěstím a všechny kolem sebe chválil. Lewis Hamilton díky vítězství ve Velké ceně Kanady snížil ztrátu na vedoucího Vettela na dvanáct bodů a věří, že svému největšímu rivalovi v boji o titul ještě ukáže.

„Byl to neuvěřitelný víkend, nemůžu být šťastnější,“ prohlásil na webu Motorsport.com Hamilton. „Z Monaka jsme odjížděli a drbali se na hlavě. Chtěli jsem pracovat, táhnout za jeden provaz, a to se nám podařilo. Ještě nikdy za těch pět let, co jsem v Mercedesu, jsem neviděl tým tak skvěle spolupracovat. Šli jsme společně za cílem. Porozuměli jsme našemu vozu, uplatnili to tady a dosáhli toho, čeho dosáhli,“ vysvětloval, co stojí za úspěchem.

„Auto je zpátky tam, kde by mělo být,“ pochvaloval si dál dvaatřicetiletý Brit s tím, že doufá, že tímto ukázali Ferrari, že s nimi musí stále počítat. „Pro Ferrari to musí být velká rána,“ doufá trojnásobný světový šampión, který ocenil i svého stájového kolegu.

„Valtteri tento víkend odvedl fantastickou práci. Poprvé jsme spolu obsadili první dvě příčky a připsali si tak pořádnou porci bodů,“ dodal Hamilton. „Jak Lewis řekl, také jsem šťastný za nás jako tým, co jsem za pouhé dva týdny dokázali. To, jak jsme se zlepšili, je opravdu pozoruhodné,“ uzavřel Valtteri Bottas.

Reklama

Související témata: