Hlavní obsah

Absolutně pitomé. Celá tahle sezóna je mizerná, rozčiluje se talentovaný jezdec

Montreal/Praha

Rozzlobený, smutný a hlavně frustrovaný je po Velké ceně Kanady Max Verstappen. Devatenáctiletý talent formule 1 musel v nedělním závodě odstoupit z druhého místa kvůli poruše vozu, a tak není divu, že byl pořádně naštvaný. Vždyť v letošní sezóně má na svém kontě pouze jedno třetí místo.

Foto: Profimedia.cz

Max Verstappen.

Článek

Takový vstup do sezóny si Verstappen rozhodně nepředstavoval. Jeden z největších talentů formule 1 si po loňském celkovém pátém místě v šampionátu věřil, že by se letos mohl pohybovat na stupních vítězů. Dokonce přiznal, že by se rád pokusil už nyní o titul mistra světa. Vše je ale jinak. Ze sedmi odjetých Velkých cen třikrát závod nedokončil, třikrát byl pátý a pouze jednou skončil třetí.

Při nedělní Velké ceně Kanady se po skvělém startu posunul z pátého místa na druhé a vypadalo to, že by mohl bojovat o letošní druhé pódium. V jedenáctém kole však musel kvůli technickým problémům vozu ze závodu odstoupit. „Je to absolutně pitomé,“ rozčiloval se Verstappen na oficiálním webu Red Bullu. „Start se mi povedl. Dokonce bych řekl, že byl ten nejlepší, jaký se mi u Red Bullu podařil. Jenže pak jsem skončil kvůli ničemu,“ zlobil se nizozemský jezdec, který doufal, že své umístění udrží.

„Najednou jsem ale ztratil výkon. Chtěl jsem přidat plyn, ale všechno zhaslo. I vysílačka, takže jsem ani nemohl komunikovat se svým týmem,“ vysvětloval devatenáctiletý mladík dál. „Vím, že nemáme auto dost dobré na druhé místo, ale věřil jsem, že ho udržím, protože v Kanadě se hůře předjíždí. Mohl jsem být na bedně. Takhle skončit je frustrující. Celá tahle sezóna je mizerná,“ dodal.

K ještě většímu rozčarování mu navíc přispívá i fakt, že Renault, který stáji dodává motor, přišel s prohlášením, že letos už nebude žádné vylepšení. „Slibovali nám ho, ale nakonec došlo jen k několika málo inovacím a navíc, jak jsme se mohli dočíst, tak další změny už nebudou. To je velké zklamání. Chtěli jsme bojovat o titul, ale máme k němu daleko. Obávám se, co bude příští rok,“ uzavřel zklamaný Verstappen.

Reklama