Hlavní obsah

Nico byl ten zlomyslnější, prozradil ze zákulisí týmu šéf Mercedesu

Nico Rosberg a Lewis Hamilton. Dva vynikající jezdci formule 1, kteří byli ještě donedávna kolegové v Mercedesu. Jaký byl jejich vztah, kdo komu podkopával nohy? S novými informacemi přišel šéf stáje Toto Wolff a na otázku, kdo byl větší intrikář, měl jasnou odpověď. „Ten, který už v týmu není,“ prohlásil.

Foto: Profimedia.cz

Nico Rosberg a Lewis Hamilton.

Článek

O vztahu bývalých kolegů Nica Rosberga a Lewise Hamiltona se hodně spekulovalo. Bylo očividné, že nejsou žádnými velkými kamarády, a že si kolikrát neuměli přijít ani na jméno. Kdo z nich byl ale ten zlejší? Šéf týmu Toto Wolff se rozhodl, že prozradí, jak to mezi nimi u Mercedesu fungovalo.

Když se ho novináři zeptali, kdo byl z těch dvou větší intrikář, s odpovědí neváhal. „Ten, který už v týmu není,“ prohlásil Wolff na webu deníku Daily Mail. Podle něj právě Nico Rosberg, úřadující mistr světa, který nečekaně po svém triumfu ukončil kariéru, dělal Hamiltonovi větší naschvály.

„Byl zlomyslnější. Nico se snažil použít všechny zbraně, které měl. Celou dobu hrál psychologické hry, kterými chtěl svého soupeře rozhodit. Každý rok se přihodilo něco, co jejich vzájemný vztah ještě zhoršilo,“ prozradil Wolff dál.

„Mezi nimi se navíc mohly odehrát souboje, o nichž ani nevíme. Vyrůstali a přišli sem z velmi odlišného prostředí. Nemůžete tedy očekávat klidnou plavbu, když máte dva silné jezdce a auto, které může vyhrát titul,“ vysvětloval pětačtyřicetiletý Rakušan.

Co na tato slova říká Nico Rosberg? „Tato kapitola je pro mě už uzavřena. Svou bitvu jsem vyhrál,“ tvrdí Rosberg s tím, že s Wolffem nemá žádné problémy. Prý ví, co si o něm myslí, a proto ho nezajímá, co se někde píše.

Reklama