Hlavní obsah

Měli bychom si promluvit, vyzývá Vettel. Nemáš ke mně úctu, vzkazuje Hamilton a návrh odmítá

Baku/Praha

Ještě před pár dny nadšeně vyprávěli, jak je skvělé, že o letošní titul mistra světa ve formuli 1 bojuje více jezdců než v předešlých letech. Pochvalovali si, jaký k sobě mají velký respekt, dávali si vzájemně poklony. Po nedělní Velké ceně Ázerbájdžánu si však Lewis Hamilton a Sebastian Vettel nemůžou přijít na jméno.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton a Sebastian Vettel.

Článek

Vše zavinil incident, který se odehrál na okruhu v Baku. Při jednom z výjezdů safety caru totiž Lewis Hamilton z Mercedesu při vjezdu do jedné ze zatáček nečekaně přibrzdil a Sebastian Vettel z Ferrari těsně jedoucí za ním do něj narazil. Vettel se pořádně rozčílil, sprostě nadával a povyjel se svým vozem vedle monopostu svého největšího rivala v boji o titul. Poté do Hamitonova auta z boku vrazil. Rozepře byla na světě.

Závod v Ázerbájdžánu nakonec vyhrál Daniel Ricciardo z Red Bullu, Vettel dojel čtvrtý a Hamilton pátý. Válka mezi piloty ale neskončila a vypadá to, že bude trvat ještě hodně dlouho. Sebastian Vettel už sice vychladl a v pondělí navrhl, že by si s Hamiltonem měli promluvit. Dvaatřicetiletý Brit ale nemá zájem. „Nemám s ním problém. Jako jezdce ho respektuji,“ prohlásil Vettel na webu Motorsport.com.

„Nemyslím si, že to přibrždění byl záměr, protože by také riskoval poškození vozu a následné skončení v závodě,“ uvedl čtyřnásobný světový šampión dál. „Nyní nastal čas si promluvit. Měli bychom si mezi čtyřma očima popovídat, vyjasnit si to a půjdeme dál,“ plánoval Vettel. Hamilton to ale odmítá.

„Nemá moje číslo. O těchto věcech chci mluvit přímo na trati, to je pro mě nejdůležitější,“ vysvětloval trojnásobný mistr světa. „Potřebuji čas, abych si to všechno promyslel. Myslím si, že za vším je jeho neúcta. Kdybych se k němu přiblížil s nějakým špatným úmyslem, kdybych testoval brzdy, tak si pořád ale nezasloužím takovou reakci od někoho, kdo má ke mně respekt,“ uzavřel Hamilton.

Reklama

Související témata: