Hlavní obsah

Bývalý šéf týmu F1 Dennis definitivně končí v McLarenu

Londýn

Bývalý šéf stáje formule 1 McLaren Ron Dennis opouští definitivně organizaci proslulého britského týmu. Sedmdesátiletý Angličan se dohodl na prodeji svého pětadvacetiprocentního podílu ve společnosti McLaren a v budoucnu se bude věnovat poradenské a podnikatelské činnosti a také sociálním projektům.

Foto: Jacques Boissinot, ČTK/AP

Španěl Fernando Alonso má se svým McLarenem problémy.

Článek

"Jsem rád, že jsem se s ostatními podílníky dohodl. Je to vhodný konec mého působení v McLarenu a dá mi to možnost soustředit se na jiné věci," uvedl v prohlášení Dennis, kterému prodej podílu vynese podle odhadů médií kolem 275 miliónů liber (přes 8 miliard korun).

V McLarenu končí po 37 letech. Už dříve opustil post šéfa týmu F1. Loni ho ostatní akcionáři donutili k odchodu z funkce výkonného ředitele a předsedy společnosti, protože nesouhlasili s jím prosazovaným prodejem McLarenu nejmenovanému čínskému investorovi.

Za Dennisova působení v McLarenu stáj slavila vítězství ve 158 Velkých cenách F1, sedm týmových titulů mistra světa a 10 individuálních. S jeho přispěním se stali světovými šampióny Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen a naposledy v roce 2008 Lewis Hamilton. V poslední době se ale McLarenu ve spolupráci s dodavatelem motorů Honda vůbec nedaří a v letošním ročníku MS je mezi deseti týmy dokonce poslední s pouhými dvěma body po osmi závodech.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace