Hlavní obsah

Vettel se Hamiltonovi omluvil i osobně. Incident je prý minulostí

Spielberg

Sebastian Vettel se před víkendovou Velkou cenou Rakouska formule 1 ještě jednou omluvil Lewisi Hamiltonovi za incident z předchozího závodu v Baku. Svoji reakci, při níž pilot Ferrari v afektu vrazil se svým vozem z boku do monopostu britského konkurenta z Mercedesu, označil za chybu.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Piloti F1 (zleva) Lewis Hamilton, Kevin Magnussen a Sebastian Vettel mluví s novináři ve Spielbergu.

Článek

"Chápu, že Lewis byl naštvaný," řekl Vettel na tradiční tiskové konferenci před závodním víkendem, na níž se oba rivalové v boji o titul objevili společně. "Reagoval jsem přehnaně. Kdybych mohl vrátit čas, udělám to," omlouval se čtyřnásobný mistr světa z Německa.

Na pondělí si ho kvůli incidentu předvolala federace FIA, ale poté, co se Vettel veřejně omluvil, další sankce nad rámec desetisekundové penalizace přímo v závodě a třem trestným bodům nevynesla. Ještě před jednáním prý spolu oba jezdci situaci urovnali osobně telefonicky. Podle Hamiltona nejprve Vettel zaslal omluvnou esemesku, poté si volali.

Měl vztek

Před dvěma týdny Vettel při jízdě za zpomalovacím vozem nejprve zezadu narazil do vedoucího Hamiltona, který nečekaně přibrzdil, a protože byl přesvědčen, že šlo ze strany soupeře o úmyslný manévr, dopustil se "faulu". "Měl jsem vztek. Z kokpitu to asi člověk vidí jinak než zvenku. Prostě mě to překvapilo, protože jsem měl pocit, že šlápl na brzdu úmyslně. Co jsem pak udělal, byla chyba," konstatoval Vettel.

Trojnásobný šampión Hamilton omluvu přijal a zopakoval, že pro něj je věc uzavřená. "Chci se soustředit na následující závodní víkend. Jsem v mistrovství světa za Sebem a na tom chci teď pracovat," uvedl Hamilton. "Seb má pořád můj největší respekt jako závodník. Chtěl jsem jen, aby bylo jasno, že jsem na něj nepřichystal žádnou past. Taky pro mě bylo celkem důležité, aby to na veřejnosti uvedl na pravou míru. Teď už je to všechno ale něco jako včerejší sníh a je třeba hledět vpřed," řekl Hamilton.

Reklama

Související témata: