Hlavní obsah

Ledový Fin půjde na kobereček. Někdy trochu zaostává za ostatnímí, zlobí se prezident Ferrari

Praha

Prezidentu Ferrari dochází pomalu s Kimim Räikkönenem trpělivost. Sergio Marchionne si chce sedmatřicetiletého Fina opět povolat na kobereček, aby si s ním promluvil. „Jsou dny, kdy mi přijde, že trochu zaostává. Chtělo by to větší nasazení,“ prohlásil na adresu svého jezdce Marchionne.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Kimi Räikkönen.

Článek

Odejde nebo ještě prodlouží smlouvu? Tak tuhle otázku bude brzy řešit Kimi Räikkönen, kterému na konci roku u Ferrari vyprší kontrakt. Vedení týmu kvůli tomu o to víc sleduje jeho výkony a zatím není zcela spokojeno. Již v dubnu si prezident stáje Sergio Marchionne povolal sedmatřicetiletého Räikkönena na kobereček kvůli jeho formě.

Nyní si chce s mistrem světa z roku 2007 pohovořit znovu. „Myslím si, že by Kimi měl v tomto procesu prokázat větší míru nasazení. Jsou dny, kdy mi přijde, že trochu zaostává za ostatními,“ prohlásil Marchionne na webu Motorsport.com. „Promluvím s ním a uvidíme, jak to dál bude,“ dodal. Zároveň vyvrací fámy, že by k týmu měl v příštím roce přijít mladíček Max Verstappen.

„Chceme pro Kimiho to nejlepší, je to správný chlap. Musí se ale také snažit nám pomoci, abychom vyhráli šampionát konstruktérů. Co se týče spekulací o Verstappenovi, tak jsme s ním žádnou smlouvu nepodepsali a o Fernanda Alonsa nemáme zájem,“ vysvětloval pětašedesátiletý Ital.

A jak to vidí samotný finský jezdec? „Samozřejmě, že chci odvádět dobrou práci,“ ujistil Räikkönen. „Není to tak, že bych se nesnažil. Bohužel to někdy není úplně jednoduché, ale to tak ve formuli 1 bývá. Musíme i nadále tlačit a jsem si jistý, že vše bude fungovat lépe,“ uzavřel pátý muž průběžného pořadí šampionátu.

Reklama