Hlavní obsah

Frustrovaný jezdec ztrácí důvěru ve svůj tým. Jejich omluva mi nijak nepomůže, ví talentovaný mladíček

Spielberg/Praha

Takový průběh sezóny nečekal. Z devíti odjetých Velkých cen dokončil pouze čtyři, a tak není divu, že začíná být Max Verstappen na svůj tým Red Bull naštvaný. „Ztrácím důvěru. Jejich omluva mi nijak nepomůže,“ prohlásil devatenáctiletý Nizozemec po dalším nepovedeném závodu.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Max Verstappen.

Článek

Na konci loňské sezóny sebevědomě prohlašoval, že by se v brzké době mohl stát mistrem světa ve formuli 1. Dokonce se nebál říci, že by to mohlo být už letos. Avšak výsledky z posledních tří Velkých cen ho vrátily nohama na zem. Max Verstappen nedokončil závod v Kanadě, v Ázerbájdžánu a ani v Rakousku.

V neděli v Rakousku sice skončil kvůli kolizi s Fernandem Alonsem, avšak podle něj by stejně do cíle nedojel, neboť už od nájezdu na rošt začal mít se svým vozem potíže. „Už na startu jsem měl problémy se spojkou,“ vysvětloval na webu Autosport.com Verstappen. „Během zaváděcího kola jsem si všiml, že se něco děje. Když jsem opouštěl startovní rošt, auto se se občas třáslo, což nebylo dobré. Spojka pak začala oscilovat, vibrovat. Pravděpodobně už něco bylo pokažené, takže bych stejně asi musel odstoupit,“ dodal devatenáctiletý Nizozemec, který svému týmu přestává věřit.

„Je to samozřejmě pro mě velké zklamání, to, co se mi stalo. Ztrácím tím důvěru. A to v celou tuto situaci, protože se to pořád děje. Myslím, že je to logické,“ prohlásil talentovaný mladíček. „V určitém okamžiku to musí přestat. Vím, že se snaží dělat tu nejlepší práci, ale pokaždé se pokazí něco jiného, takže to je těžké opravit,“ líčil dál frustrovaný jezdec.

Vedení týmu se Verstappenovi samozřejmě omluvilo, avšak pro něj to příliš neznamená. „Myslím, že nikdy předtím tolik odstoupení nezažili. Co k tomu mám říci? Jejich omluva mi nijak nepomůže. Vždyť od Monaka jsem nezískal ani bod,“ zlobí se Verstappen, kterému s pětačtyřiceti body v průběžném pořadí šampionátu patří sedmé místo.

Reklama