Hlavní obsah

Taťka Verstappen hrozí Red Bullu: Max je zklamaný, chce vítězit, naše trpělivost není nekonečná

Praha

Letošní sezóna je pro Maxe Verstappena zatím spíše zklamáním. S Red Bullem z deseti závodů dokončil jen pět a o titulu světového šampióna musí snít dál. Nelíbí se to ani jeho otci, Josi Verstappenovi, bývalému pilotovi formule 1, který po rakouském týmu žádá vítězné auto pro syna. „Naše trpělivost není nekonečná,“ říká otec talentovaného mladíka.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Max Verstappen.

Článek

Max Verstappen má v polovině mistrovství světa formule 1 na svém kontě sedmapadesát bodů. Pětkrát závod nedokončil, třikrát skončil pátý, jednou čtvrtý a jen v dubnu při Velké ceně Číny vystoupal na stupně vítězů, když dojel třetí. Vzhledem k tomu, že loni vyhlašoval, že by se už letos chtěl stát světovým šampiónem, je jasné, že u něj nyní převažuje frustrace.

Stejné pocity má i jeho otec Jos Verstappen. Bývalý jezdec formule 1 proto tým žádá, aby jeho devatenáctiletému synovi dal vítězné auto. „Každému musí být jasné, že naše trpělivost není nekonečná. Max se chce stát mistrem světa a udělá cokoliv, aby vyhrál,“ uvedl pro nizozemskou televizi RTL GP pětačtyřicetiletý Verstappen.

„Momentálně takovou možnost nemá, a tak letošní rok využívá k tomu, aby se stal silnějším. Max dělá vše správně a cítí se dobře, jen touží vítězit. Je na něm vidět hluboké zklamání, že nemůže vyhrávat, a proto má i nějaké problémy. Tohle nikdy předtím nezažil,“ vysvětloval Verstappen, který zároveň Red Bullu pohrozil.

„Je jasné, jaké máme pro příští rok cíle. Chceme vyhrát a pokud se tak nestane, situace se značně zkomplikuje,“ naznačil, že by jeho syn mohl z týmu odejít dříve. I tak ale Jos Verstappen věří, že v neděli při velké ceně Maďarska bude Max mezi nejlepšími. „Red Bull nasadí nějaká vylepšení, snad tedy budou fungovat. Max by mohl dojet mezi prvními třemi, podle mě bude druhý,“ uzavřel Verstappen.

Reklama