Hlavní obsah

Páteční tréninky F1 v Budapešti ovládl Ricciardo

Budapešť
Aktualizováno

Páteční tréninky na víkendovou Velkou cenu Budapešti formule 1 vyhrál Daniel Ricciardo z Red Bullu. Australský pilot, který se v Maďarsku představil s výrazně přestavěným vozem. V úvodním tréninku porazil druhého Fina Kimiho Räikkönena z Ferrari o 234 tisícin. Odpoledne byl druhý nejrychlejší Němec Vettel, když zaostal za Ricciardem o 0,183 sekundy.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Daniel Ricciardo z Red Bullu při tréninku na Velkou cenu Maďarska.

Článek

"Bylo pozitivní, že jsme rychlost z rána dokázali odpoledne potvrdit. Myslím ale, že Mercedes a Ferrari ještě nevynesly trumfy," řekl opatrně Ricciardo. Přesto věří, že by mohl v sobotu bojovat o pole position, trať s menším množstvím úseků umožňujícím jet na plný plyn jeho vozu vyhovuje. "Když zopakujeme výkon z dneška, tak ano," dodal.

Jeden z nejvydařenějších tréninků v sezóně má za sebou také poslední tým Poháru konstruktérů McLaren. Do nejlepší desítky se totiž vešli oba jezdci trápící se stáje - Fernando Alonso obsadil sedmé místo, Stoffel Vandoorne byl osmý.

V nepatrně rychlejším druhém tréninku Ricciardo zvítězil o 183 tisícin před vedoucím jezdcem mistrovství světa Sebastianem Vettelem z Ferrari. Německému pilotovi nevyšel první trénink a několikrát v něm skončil mimo trať.

Vettelův rival Lewis Hamilton, který před startem druhé poloviny šampionátu ztrácí v průběžném pořadí jediný bod, zajel až pátý čas dne. Britského jezdce předčili ještě týmový kolega Valtteri Bottas z Finska a druhý pilot Ferrari Kimi Räikkönen.

Tréninky na Velkou cenu Maďarska, závod mistrovství světa vozů formule 1:
První trénink:
1. Ricciardo (Austr./Red Bull) 1:18,486
2. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,234
3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,372
4. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,676
5. Bottas (Fin./Mercedes) -0,762
6. Vettel (Něm./Ferrari) -1,077.
Druhý trénink:
1. Ricciardo 1:18,455
2. Vettel -0,183
3. Bottas -0,201
4. Räikkönen -0,300
5. Hamilton -0,324
6. Verstappen -0,496

Reklama