Hlavní obsah

Bylo to amatérské. Maxovi se asi nelíbí, když je před ním jeho kolega, zlobí se Ricciardo

Budapešť/Praha
Aktualizováno

Hodně nazlobený byl na svého týmového kolegu Daniel Ricciardo z Red Bullu. Pro osmadvacetiletého Australana skončila nedělní Velká cena Maďarska vozů formule 1 hned v prvním kole po kolizi s Maxem Verstappenem. „Bylo to amatérské. Asi se mu nelíbí, když je jeho týmový parťák před ním,“ prohlásil po závodě naštvaný Ricciardo.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Pořadatelé odklízí vůz Daniela Ricciarda z Red Bullu během Velké ceny Maďarska.

Článek

Na Maxe Verstappena se po nedělní Velké ceně Maďarska snesla vlna kritiky. Devatenáctiletý Nizozemec ve druhé zatáčce narazil do levé části monopostu svého kolegy Daniela Ricciarda a prorazil mu chladič. Osmadvacetiletý Ricciardo tak musel kvůli poškozenému vozu ze závodu odstoupit.

Není divu, že byl pak na svého parťáka z Red Bullu pořádně naštvaný. „Není moc toho, co ke kolizi říci, dopadlo to, jak to dopadlo," uvedl po závodě Ricciardo. „Měl jsem dobrý výjezd z první zatáčky, viděl jsem Vallteriho Bottase na vnitřku, snažil jsem se ubránit svou pozici. Pak přišel náraz,“ popisoval australský jezdec.

„Je to frustrující. Bylo to od Maxe amatérské,“ zlobil se na Verstappena na webu listu The Guardian. „Asi se mu nelíbí, když je jeho týmový kolega před ním. To, o co se snažil nebylo ani předjetí,“ rozčiloval se Ricciardo dál.

Verstappen za toto počínání dostal penalizaci deset sekund a v závodě nakonec obsadil páté místo. „Samozřejmě, že tohle jsem nechtěl,“ ospravedlňoval se po závodě Verstappen. „Ve druhé zatáčce jsem bojoval o pozici, pozdě jsem brzdil, bohužel se mi zablokovala kola. Snažil jsem se Danielovi vyhnout, ale nešlo to,“ vysvětloval.

„Nebyl to úmysl. Nikdy není mým záměrem někoho trefit a obzvlášť parťáka, se kterým mám dobrý vztah. Danielovi i týmu se omluvím, protože jsme tady mohli získat dobré body. Promluvím s nimi a vyřešíme to,“ věří mladíček. „Nehodu svých jezdců nikdy nechcete vidět, a to se nám stalo. Chybovat může každý, Max svou vinu uznal a omluvil se, což je hodně důležité,“ uzavřel šéf Red Bullu Christian Horner.

Reklama