Hlavní obsah

Ruka nebolela, polský pilot s novým vozem jezdil téměř osm hodin. Přesvědčil Renault o svém návratu?

Budapešť/Praha

Testování na okruhu v Maďarsku má za sebou Robert Kubica. Dvaatřicetiletý jezdec by se rád vrátil do formule 1, a tak mu Renault umožnil zapojit se do oficiálních testů a vyzkoušet si tak nový monopost. „Bylo fantastické řídit vůz R.S. 17 a úžasné vidět, kolik fanoušků mě sem přišlo podpořit,“ uvedl po sto dvaačtyřiceti odjetých kolech polský pilot.

Foto: Profimedia.cz

Robert Kubica zdraví fanoušky při testování v Maďarsku.

Článek

Pro to, aby se mohl vrátit do formule 1, dělá vše. Absolvoval už několik testů se staršími vozy a nyní mohl usednout i do toho nejnovějšího. Kubicovi to umožnil Renault, který dvaatřicetiletého pilota zapojil do oficiálních testů, které se tento týden konají na okruhu v Maďarsku.

Polský jezdec odjel s novým vozem sto dvaačtyřicet kol a byl čtvrtým nejrychlejším závodníkem středečních testů. „Bylo fantastické řídit R.S. 17 a úžasné vidět, kolik fanoušků mě sem přišlo podpořit,“ vyprávěl Kubica. „Jsem šťastný, ale není to stoprocentní štěstí,“ dodal na webu Motorsport.com.

„Největší rozdíl je v tom, že toto auto není v ničem podobné ani stejné jako auta, která jsem v poslední době testoval,“ vysvětloval dál. „Když máte tolik odlišných věcí, chvíli to trvá, než se přizpůsobíte. Vůz je o něco širší, než byl dřív.“

Když Kubica vyjížděl z boxů, neodhadl to a lehce narazil do boční stěny, přičemž strhl tabuli. Vše se obešlo bez zranění a poničení monopostu. „Byl to asi můj největší trapas ve formuli 1. Byla to ale moje jediná chyba na okruhu,“ líčil se smíchem.

Dobrý pocit měl i ze své fyzičky. „Myslím, že bych další den mohl jet znovu, moje fyzická kondice je dobrá, což je pozitivní znamení. Samozřejmě, že jsem trochu unavený, ale bylo velké horko. Jezdil jsem osm hodin a pouze na deset minut si dal pauzu. Nejdůležitější ale je, že jsem nepociťoval žádnou bolest,“ přiznal, že s vážně poraněnou pravou rukou neměl během řízení žádný problém. Jak to vypadá s návratem, prý teď nedokáže říci. „Je ještě příliš brzy odhadnout, jaký bude další krok,“ uzavřel Kubica.

Reklama