Hlavní obsah

Lewise a Sebastiana mohu porazit, věří v zisk titulu mistra světa Bottas

Budapešť/Praha

Sebevědomí Valtterimu Bottasovi rozhodně nechybí. Sedmadvacetiletý Fin je v průběžném pořadí šampionátu formule 1 na třetím místě. Na vedoucího Sebastiana Vettela ztrácí třiatřicet bodů a stále doufá, že titul mistra světa by letos ještě mohl vybojovat. „Máme před sebou ještě devět závodů, věřím tomu, že Lewise a Sebastiana mohu porazit,“ prohlásil jezdec Mercedesu.

Foto: Profimedia.cz

Valtteri Bottas.

Článek

Valtteri Bottas je u Mercedesu spokojený. Při nedělní velké ceně Maďarska ho potěšil jeho týmový kolega Lewis Hamilton, který dodržel slovo a v závěrečném kole ho pustil před sebe na třetí místo a k dobré náladě mu přispívá i fakt, že tým nikoho neupřednostňuje. „V boji o stupně vítězů by tohle každý týmový kolega neudělal,“ ocenil Bottas Hamiltona na webu dailyautosport.com.

„Kdyby ale Lewis dohodu o navrácení pozice nedodržel, byl bych naštvaný,“ přiznal sedmadvacetiletý Fin. „Tým s námi od začátku jedná stejně. Dostáváme stejné vybavení, není tady řidič číslo jedna a řidič číslo dvě,“ pochvaluje si. „Bojuji zde o titul i svou vlastní kariéru. Nechci být v Lewisově stínu.“

V průběžném pořadí šampionátu patří Bottasovi třetí příčka. Na prvního Vettela ztrácí třiatřicet bodů, na druhého Hamiltona devatenáct. A tak, když se ho zeptali, zda si stále myslí, že by ještě letos mohl vyhrát mistrovství světa, odpověděl jednoznačně. „Ano, mohu se stát mistrem,“ prohlásil.

„Máme před sebou ještě devět závodů, věřím tomu, že Lewise a Sebastiana mohu porazit. Navíc se mi to už letos podařilo. Neustále se zlepšuju, neexistují pro mě žádné limity. Věřím si. Nikdy bych neřekl, že jsou moji soupeři lepší,“ uzavřel Bottas, kterého neznervózňuje ani to, že mu Mercedes oznámil, že o prodloužení smlouvy budou jednat až po sezóně.

Reklama

Související témata: