Hlavní obsah

Připravili jsme se o více bodů než Ferrari, lituje Hamilton

Praha

Továrny se zavřely, jezdci odjeli na dovolenou. Světový šampionát formule 1 se znovu rozjede až poslední srpnový víkend, kdy se uskuteční Velká cena Belgie. Mezi piloty je ve vedení průběžného pořadí Sebastian Vettel z Ferrari, mezi konstruktéry drží první příčku Mercedes. „Až do teď to byla hodně náročná sezóna,“ přiznává Lewis Hamilton.

Foto: Zsolt Czegledi, ČTK/AP

Lewis Hamilton.

Článek

V posledních letech byl Lewis Hamilton zvyklý, že jeho tým Mercedes formuli 1 dominoval. Letos však má velmi silného soupeře, Ferrari. Jejich jezdec Sebastian Vettel je v průběžném pořadí první, na druhého Hamiltona má náskok čtrnácti bodů. Mezi konstruktéry vede Mercedes, který má na svém kontě o třicet devět bodů více než Ferrari.

„Doposud jsme se připravili o více bodů než Ferrari, které jako tým přišlo o mnohem méně bodů,“ lituje Hamilton na webu Motorsport.com. „Musíme doufat, že teď neztratíme další. Snad až přijedeme na okruhy jako je Spa v Belgii, budeme na tom podobně jako v Silverstonu, kde jsme dojeli na prvním a druhém místě,“ přeje si dvaatřicetiletý Brit, podle kterého přišla letní přestávka ve správnou dobu.

„Myslím, že je to velmi těžké po fyzické, mentální i emociální stránce pro každého v týmu. Pro mě osobně to byla doteď hodně náročná sezóna,“ přiznává trojnásobný světový šampión. „Přestávka nyní přijde všem vhod. Strávíme nějaký čas s rodinou, můžeme si dělat, co chceme, načerpáme nové síly a vrátíme se svěží,“ vysvětloval dál.

„Stále věřím tomu, že máme na to vyhrát letošní mistrovství světa. Bude to ale vyžadovat od každého stoprocentní úsilí. Mohu svůj tým jen vybídnout, aby se vrátil silný, protože se pokusím také vrátit ještě silnější,“ uzavřel jezdec, který svůj volný čas nejraději tráví se svými psy a na motorce.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články