Hlavní obsah

Frustrace a zklamání? Kdepak, první polovina sezóny byla fantastická, překvapil Alonso

Praha

Letní přestávka ve formuli 1 pokračuje, jezdci si dopřávají dovolenou a nabírají síly na druhou polovinu sezóny. Jedním z nich je i šestatřicetiletý Fernando Alonso, který během pauzy zhodnotil první půli roku. „Byla fantastická,“ překvapil svým výrokem dvojnásobný světový šampión.

Foto: Profimedia.cz

Fernando Alonso.

Článek

Z jedenácti letošních Velkých cen si Fernando Alonso na své konto připsal deset bodů. Dva získal v červnu v Ázerbájdžánu a osm v červenci v Maďarsku. Jeho tým McLaren je v průběžném pořadí šampionátu na předposledním, devátém místě. Šestatřicetiletý Španěl dal před časem týmu ultimátum, že pokud nedojde k nějakému výraznějšímu zlepšení, zamíří jinam.

A tak by asi každý čekal, že když dostane za úkol zhodnotit první půli roku, bude v jeho vyjádřeních převládat naštvanost. Překvapivě tomu tak není. „Jako tým se sezónou nemůžeme být spokojení,“ uvedl na webu Motorsport.com. Alonso. „Loni jsme se pravidelně dostávali do třetí části kvalifikace. Deváté, desáté místo bylo naše průměrná pozice. Letos musíme bojovat více,“ vysvětloval.

„Z osobního hlediska to ale pro mě byla velmi, velmi dobrá první polovina sezóny,“ prohlásil patnáctý muž průběžného pořadí. „S letošními auty jsem se mohl vrátit k mému stylu jízdy,“ pochvaloval si. „Cítím se mnohem konkurenceschopnější než v předchozích letech,“ dodal s tím, že velké obohacení mu přinesla i možnost zúčastnit se slavného závodu 500 mil Indianapolis.

„Jel jsem Indy 500, což byla skvělá zkušenost. Zazávodil jsem si v motokárách, to byla taky fantazie. Takže mohu říci, že moje první polovina sezóny byla fantastická,“ uzavřel Alonso, kterého již za necelé dva týdny čeká další závod v šampionátu formule 1, v neděli 27. srpna se uskuteční Velká cena Belgie.

Reklama