Hlavní obsah

Soutěžím s Alonsem v odstoupeních ze závodů, říká frustrovaný Verstappen

Spa-Francorchamps/Praha

Jeho frustrace je čím dál tím větší. Max Verstappen nedokončil už šestý závod z dvanácti, zatímco jeho týmový kolega Daniel Ricciardo letos už pošesté vystoupal na stupně vítězů. Není tedy divu, že devatenáctiletý mladík i jeho otec začínají být pořádně rozzlobení. „Max je zklamaný. Je těžké ho motivovat, když má stále defekty,“ řekl Jos Verstappen.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Max Verstappen.

Článek

Před sezónou si kladl velké cíle, dokonce mluvil o titulu mistra světa, teď je ale pořádně rozladěný. Z dvanácti odjetých závodů jich Max Verstappen šest nedokončil. Naposledy mu selhal motor v nedělní Velké ceně Belgie. „Odstoupil jsem z poloviny závodů. To je neuvěřitelné. Na začátku sezóny jsem si říkal, že mám smůlu, ale teď už mi přijde, že soutěžím s Fernandem Alonsem v odstoupeních,“ uvedl na webu Motorsport.com Max Verstappen, který si o své frustraci promluvil s poradcem týmu Helmutem Markem.

„Řekl jsem Helmutovi, že nejsem šťastný. Podepíšete smlouvu s Red Bullem a chcete vítězný balíček. Jenže momentálně ho nemáme,“ vysvětloval devatenáctiletý mladík, který by byl radši kdyby mu motor vybuchl. „Na začátku sezóny nám shořelo pár motorů, tak tam zabudovali nějaký bezpečností režim. Když se do něj motor přepne, tak přestane fungovat,“ vysvětloval nizozemský talent.

„Když bylo auto v garáži a motor odpojili a posléze zapojili, tak se pak zase rozběhl. Chtějí hrát na jistotu a motor nezničit. Byl bych ale raději, kdyby vybuchl, než že po restartu znovu funguje,“ dodal dál. Situace se nelíbí ani jeho otci, Josi Verstappenovi, bývalému jezdci formule 1. „Max je zklamaný, je těžké ho motivovat, když má stále defekty,“ prohlásil Jos Verstappen.

„V kvalifikacích je dobrý, většinou o půl sekundy rychlejší než jeho stájový kolega a je jen těsně za Ferrari. Pak po sedmi osmi kolech zůstane na trati stát, k tomu by nemělo docházet, obzvláště u špičkového týmu,“ dodal pětačtyřicetiletý Verstappen. Další závod čeká na jeho syna už tento víkend, kdy se pojede Velká cena Itálie. Vzhledem k tomu, že už vyměnil čtvrtý spalovací motor, dostane penalizaci a bude se tak muset posunout i na startovním roštu.

Reklama